Тимошенко відмовилася свідчити проти Газпрому

Під час судового процесу «Нафтогазу» проти «Газпрому» Юлію Тимошенко запросили виступити як свідка, однак вона не відповіла у встановлений час.

Про це повідомив директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

За словами Вітренка, під час судового процесу «Газпрому» проти «Нафтогазу» до Тимошенко зверталися з проханням виступити свідком. Але так і не отримавши у визначений проміжок часу необхідних запевнень щодо згоди виступити свідком на українській стороні, розраховувати на допомогу Тимошенко не доводилося.

«Роль Тимошенко у перемозі у Стокгольмі – ніяка. Так фанатам Юлії Володимирівни зрозуміло? Тому і не писали, бо не було у неї якось ролі, про яку можна було б писати… У самому арбітражі Тимошенко не брала ніякої участі. На відміну від того ж Діденка (екс-заступник голови «Нафтогазу», – ред.), який виступав свідком на процесі і таким чином сприяв нашому виграшу», – йдеться у повідомленні.

На думку Вітренка, саме Діденку, а не домовленостям Тимошенко-Путін, варто завдячувати можливості судитися проти «Газпрому» у Стокгольмі, а не в Москві. Адже колишній заступник в останній момент вставив відповідне положення в контракт.

Також Вітренко пояснив, що перемога України у Стокгольмі, якщо перерахувати у гривні, дозволила кожній українській родині позбутися боргу у 112 тисяч гривень і отримати газу на 3,8 тисячі гривень.

Раніше Стокгольмський арбітраж присудив виплату «Газпромом» «Нафтогазу України» штрафу у розмірі $4,7 млрд за транзитним контрактом. «Газпром» направив до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення. За підсумками двох арбітражних спорів між компаніями на постачання і транзит газу «Газпром» зобов’язаний виплатити НАК $2,56 млрд.

Апеляційний суд Швеції 13 червня видав наказ про призупинення процедури виконання рішення Стокгольмського арбітражу за клопотанням «Газпрому». «Нафтогаз України» висловив сподівання на скасування цього наказу після подання своїх контраргументів, оскільки рішення було ухвалене судом без урахування пояснень та аргументів української компанії.

У НАК зазначили, що наказ Апеляційного суду означає лише тимчасове призупинення подальших дій «Нафтогазу» за процедурою стягнення $2,6 млрд із «Газпрому».

Тимошенко відмовилася свідчити проти Газпрому

Джерело: ZIK

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: