ЦУКЕРКИ АБО СМЕРТЬ: Halloween – майже національне свято.

Що каже Церква? І чому стільки шуму навколо свята? Короткий огляд та відеосюжет.

Як тільки в повітрі відчувається запах ночі, у цей час на вулиці міста виходять відьми, зомбі, мерці, демони та інші страхітливі істоти із потойбічного світу. Це 31 жовтня – Хеловін, або як називають у народі – “відьомська ніч”.

ЦУКЕРКИ АБО СМЕРТЬ: Halloween - майже національне свято.

Таке враження, що цього року до Дня Всіх Святих, чи радше, Хеловіну, підготовка почалася ще на початку жовтня. Гарбузи, гарбузи, гарбузи. Повсюди – гарбузи у різних інтерпретаціях та декораціях. Сайт Youtube, інтерфейс Приват24, не кажучи вже про кафе, – атрибути свята у вигляді павутиння, відьмацьких ковпаків, зомбі та привидів напередодні були присутні всюди. Деякі відчайдухи навіть роблять солодощі у вигляді кісток, черепів чи відрубаних кінцівок. У ніч з 31 жовтня на 1 листопада розповідають моторошні історії, переглядають фільми жахів. А що відбувається в нічних клубах ? Справжній збір всієї можливої нечисті :).

ЦУКЕРКИ АБО СМЕРТЬ: Halloween - майже національне свято.

ЦУКЕРКИ АБО СМЕРТЬ: Halloween - майже національне свято.

Зауважимо, що молодь та навіть діти віком від 10 до 28 років досить позитивно ставляться до Хеловіну та святкують його, на відміну від старшого населення нашого міста, яке категорично проти подібних традицій.

Про те, що костюми несуть в собі негативну енергетику (як мінімум), розповідає священик Церкви Успіння Святої Богородиці (вул. Руська, 1, м. Львів), отець Василь Луцишин. Духівник зазначає, що святкування такого свята – це, фактично, віддання шани Святу Смерті.

“Кожна людина від народження схильна до зла. Спочатку йде зло, а після нього – смерть. Сама по собі людська душа – прекрасна, і людина повинна намагатися цю красу зберегти.”

Отець додає, що особливо піддатливими до таких подій, як святкування Хеловіну, є студенти, бо вони мають більше свободи,  і в силу молодості їм хочеться чогось вражаючого та захоплюючого.

ЦУКЕРКИ АБО СМЕРТЬ: Halloween - майже національне свято.

ЦУКЕРКИ АБО СМЕРТЬ: Halloween - майже національне свято.

Безумовно, що кожен сам для себе вирішує, чи Хеловін є для нього часом веселощів та розваг, чи традиція, яку варто оминати, бо як кажуть: “Береженого Бог береже!” Є своєрідна атмосфера у цьому дійстві – таке собі осіннє-осіннє свято. Проте, ніколи не потрібно вдаватись до крайнощів.

Найголовніше те, аби люди діяли лише з добрими намірами!

Текст: Анна Поліщук, Віра Гаман

Фото: Віталія Вертелецька, Старгород ЛьвівБез Табу,  IT’S NOT ABOUT ME.tv

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: