Ціни на борошно зросли на 20%

Експортні ціни на українську пшеничне борошно демонструють стрімке зростання. Лише з початку серпня цей товар подорожчав на 20%.

Ціни на борошно зросли на 20%

Аналітики пояснюють, що це відбувається через подорожчання виробництва борошна, адже вартість сировини – продовольчої пшениці — активно зростає ще з початку липня.

Більшість виробників підвищили ціни на борошно на 30-50 $/т, і зараз відпускні ціни на умовах поставки FCA озвучуються в межах $235-270 за тонну вищого сорту і $225-260 — першого.

Причому мінімальні ціни з зазначених діапазонів озвучують лише окремі компанії.

Разом з тим, торговельна активність в сегменті борошна залишається низькою. І це, на думку учасників ринку, може дещо стримати зростання цін. В цілому за підсумками минулого місяця на зовнішні ринки було реалізовано 17 тис. т української борошна порівняно з 21,4 тис. т місяцем раніше.

До речі, за даними експертної ради з питань цінової ситуації на аграрному ринку, тільки за тиждень з 2 по 10 серпня ціни на пшеницю 2 класу на умовах поставки EXW елеватор зросли на 400 грн, сягнувши 6300-6600 грн/т.

Зростання цін підтримує високий попит на ринку. При цьому до продовольчої пшениці у покупців особливий інтерес, адже через затяжні дощі якісної пшениці цього року зберуть менше, і не тільки в Україні. Також дещо впливає на зростання цін ослаблення гривні по відношенню до долара США.

Повідомляє: AgroDay 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: