Триває реставрація дахів у будинках на вул. Саксаганського, 11 і пл. Міцкевича, 6/7

На ці роботи в міському бюджеті передбачено 4 млн. грн.

«Тривають роботи з реставрація фасаду і даху на вул. Саксаганського, 11. Це дуже гарний і знаковий будинок для Львова, зразок пізньої сецесії. У цьому будинку була велика проблема з дахом. По проекту там було внутрішнє водовідведення, тобто на горищі були зроблені не ринви, а жолоби, по яких стікала вода. Ці жолоби колись протікали і їх невдало замінили — забрали і вивели ринвами. І дах почав протікати.

Мешканці цього будинку дуже активні і добивалися, щоб їм допомогти відремонтувати дах. Наразі на ці роботи з міського бюджету передбачено 3 млн. грн. Проводить роботи фірма «Володар-Маркет». Це одна з кращих фірм, яка спеціалізується по ремонту дахів”, — розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

За її словами, також тривають роботи з ремонту даху в будинку на пл. Міцкевича, 6/7.

«Це кутовий будинок на розі вул. Коперника і пр. Свободи. У цьому будинку теж величезна проблема з дахом, зокрема з куполом даху — його в будь-який момент може знести вітром. Цей купол має цинкові фігурні зображення, які зроблені методом чеканки. Це дуже складний дах і ми вболіваємо чи нам вдасться все зробити. Тендер на проведення робіт виграла також фірма „Володар-Маркет“. Будемо їм всіляко допомагати і сприяти, щоб вони зробили цей об’єкт.», — додала Лілія Онищенко

Триває реставрація дахів у будинках на вул. Саксаганського, 11 і пл. Міцкевича, 6/7

Джерело: Mediastar

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: