Трускавчани розмалювали пряники для бійців АТО

Трускавчани розмалювали пряники для бійців АТОСолодкі дарунки на Схід – трускавчани розмалювали пряники для військових із АТО.

Про це повідомляють “Джерела Трускавця“.

Понад 140 пряників уже цими днями із курортного Трускавця поїдуть у зону АТО: медово-імбирним печивом містяни вітають хлопців із Великодніми святами та бажають їм якнайшвидшого повернення на рідні тенета.

Ідея розписати солодке печиво виникла у голови трускавецького осередку “Просвіта” Галини Шиманської. Заручившись підтримкою ще однієї активної трускавчанки, керівника літературного проекту “Перехресні стежки”, жінки кинули клич серед містян та згуртували до доброї справи кілька десятків небайдужих городян.

Тож 27 березня у Релігійно-просвітницькому центрі ім. отця Івана Валюха закипіла робота. Місцева майстриня із випічки Наталія Михайляк розказувала та показувала присутнім, як правильно готувати глазур на пряники та їх вміло і творчо розписувати. До доброї справи долучилися як дорослі, так і діти, серед яких учні загальноосвітніх шкіл міста. На своїх пряниках діти малювали малюнки, надсилали побажання та дякували воїнам АТО за мирне небо. Разом з усіма розписувала медівнички і мама Тараса Зозулі, воїна із Стебника, який віддав своє життя, захищаючи державу від російських окупантів.

За словами Ганни Шиманської, частину пряників передадуть у місто Торець (Донецька область), там у військовій розвідці служить молодий хлопчина із Трускавця. Інша ж частина пряників помандрує спочатку до Запоріжжя, відтак місцеві волонтери їх повезуть у зону АТО – бо теж збирають смаколики та великодні страви для військових.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: