Торгівля дітьми: в Україні продавали новонароджених в Китай

Днями, в результаті наполегливої ​​і кропіткої роботи, а також проведення комплексу злагоджених оперативно-розшукових заходів Національною поліцією України була зупинена злочинна діяльність міжнародної, транснаціональної групи, яка протягом тривалого часу займалася продажем новонароджених дітей в Китайську Народну Республіку.
Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник голови МВС Антон Геращенко, передає Цензор.НЕТ.

Торгівля дітьми: в Україні продавали новонароджених в Китай  Торгівля дітьми: в Україні продавали новонароджених в Китай

На фото квартира в якій утримували дітей перед відправкою в Китай.

За його словами, організаторами злочинної групи виявилися головний лікар приватної репродуктивної клініки, громадянка України, 1970 р.н., та її син, громадянин України, 1992 р.н. До групи також входили троє громадян КНР і два українця.

“За грошову винагороду зловмисники надавали послуги по вирішенню організаційних і юридичних питань, пов’язаних з процесами запліднення, пологів, оформлення документів та легалізації вивозу дітей за межі України.

Іншими словами, вони продавали дітей, народжених українськими жінками в Китай за гроші. Такий собі супермаркет з торгівлі новонародженими “, – написав Геращенко, додавши, що послуги посередників при народженні дитини в Україні потенційним батькам коштували приблизно 50 тис. доларів США

Клієнтів шукали як правило серед громадян КНР – самотніх чоловіків певної орієнтації, які бажають народити дитину в Україні методом штучного запліднення за допомогою послуг донора і сурогатної матері.

Після народження дитини сурогатна мати давала згоду на заміну батьків у свідоцтві про народження, в результаті чого батьками дитини ставали громадянин КНР і його фіктивна дружина.

Надалі, громадянин КНР, маючи документи, що підтверджують його батьківство, вивозив дитини за межі України.

В даний час проводяться оперативні заходи щодо перевірки ще 140 громадян КНР на предмет причетності до покупки новонароджених дітей в Україні з порушенням чинного законодавства.

Реальна кількість народжених в Україні і вивезених за її межі немовлят ще належить встановити.

Однак поліція докладе всіх зусиль, щоб цього більше не повторилося!

Справа в тому, що повноцінного регулювання такої сфери як сурогатне материнство в Україні на сьогоднішній день не існує.

Але воно і прямо не заборонено законом, і тому все відбувається за цивільно-правовим договором, виконання якого контролюється самими його сторонами. Навіть нотаріального посвідчення такого договору не потрібно!

Однак продаж новонародженого дитя є повним складом злочину, передбаченого статті 149 Кримінального Кодексу – торгівля людьми.

Україна не повинна бути напівлегальним майданчиком для торгівлі дітьми!

Для цього необхідний раз і назавжди врегулювати питання: дозволено чи заборонено у нас сурогатне материнство і якщо дозволено, то як воно повинно бути врегульовано Законом.

Якщо так, то необхідно приймати закон про сурогатне материнство, в якому передбачити необхідні заходи для захисту прав і інтересів всіх сторін і головне – новонародженої дитини.

Якщо немає, тоді заборонити в принципі сурогатне материнство, передбачивши пряму відповідальність за таке діяння.

Що стосується вищезгаданої злочинної групи, яка торгувала народженими в Україні немовлятами, то за фактом її діяльності відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України, зловмисникам загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: