Тарифи на газ підвищать на 23,5% вже з 1-го листопада.

Про це Володимир Гройсман повідомив на засіданні Уряду у п’ятницю.

Тарифи на газ підвищать на 23,5% вже з 1-го листопада.

На засіданні Кабінету Міністрів, яке відбулося 19-го жовтня, Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман повідомив, що ціни на газ з 1-го листопада цього року зростуть на 23,5%.

Таке рішення довелось ухвалити через вимоги Міжнародного валютного фонду, кажуть у Кабміні. Хоча, така умова була чітко зафіксована у Меморандумі про співпрацю з Фондом як зобов’язання України.

“Більше року ми вели перемовини з МВФ, аби зняти з порядку денного питання підвищення цін на газ для населення. Але, як ми всі розуміємо, не все в наших силах”, – пояснив Володимир Гройсман.

Він додав що, перемовини з МВФ розпочиналися з цифри у 60%: “Але ми знайшли інший підхід, ціни на газ з 1 листопада зростуть тільки на 23,5%”.

До цього часу тариф на газ для населення регулює постанова уряду, в якій зафіксована ціна 6 958 грн гривень за тисячу кубів. Її ухвалили ще у березні 2017 року.

Постанова пердбачала, що вже з осені 2017 року буде встановлена нова ціна на газ для населення, проте влітку минулого року уряд заявив, що підстав для підвищення немає.

Після цього уряд лише продовжував дію постанови.

Підвищення тарифів на газ для населення – ключова умова для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом і надання Україні наступного траншу. Відновлення співпраці з МВФ в Нацбанку називають ключовою умовою збереження фінансової стабільності в країні, яка увійшла у період пікових виплат по зовнішньому боргу. Поки що розрахунки відбуваються переважно коштом валютних резервів.

Джерело: BBC Україна

Фото: Новости.in.ua

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: