Ситуація на Сході 19 листопада: поранено 2 українських військових, зафіксовано 10 обстрілів.

Противник вкотре застосовував озброєння, заборонене Мінськими угодами.

Ситуація на Сході 19 листопада: поранено 2 українських військових, зафіксовано 10 обстрілів.

Упродовж доби, станом на 18-у годину, російські окупаційні війська 10 разів порушили режим припинення вогню. При цьому, зафіксовано 5 випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, – повідомляє штаб Об’єднаних сил.

Під час бойових дій, сьогодні, 19 листопада, поранення отримали два військовослужбовці Об’єднаних сил.

Ворог відкривав прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Вільний, Травневе, Степне, Березове, Новотроїцьке та Гнутове (Донецька область). А по оборонних укріпленнях наших військ неподалік Жолобка (Попаснянський район Луганської області) противник здійснював вогневий вплив ще й з мінометів калібру 82 та 120 мм. Такі ж міномети російські загарбники застосували у районі Чермалика (Волноваський район Донецької області).

Не зважаючи на щоденні обстріли, штаб ООС повідомляє, що ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військових.

Фото: Народна Правда

*Операція об’єднаних сил (ООС) – комплекс військових та спеціальних організаційно-правових заходів українських силових структур, спрямований на протидію діяльності незаконних російських та проросійських збройних формувань у війні на сході України. Проведення операції передбачається виконанням Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях». Операція об’єднаних сил, фактично, є переформатуванням Антитерористичної операції (АТО) з введенням воєнного або надзвичайного стану, переданням управління від СБУ, яка формально керувала АТО, до Об’єднаного оперативного штабу ЗСУПочаток операції об’єднаних сил — з 14:00 30 квітня 2018 року (Вікіпедія).

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: