Синютка може “віддати сміття” Садовому.

Губернатор зазначив, що ОДА може повернути Львову функції очищення міста від сміття

Синютка може "віддати сміття" Садовому.

Про це повідомляє видання “Четверта студія”.

Таку заяву Олег Синютка зробив 4-го вересня під час апаратної наради у Львівській облдержадміністрації. А саме, голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив директору департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарію Романчуку підготувати офіційного листа меру Львова Андрію Садовому щодо вивезення сміття з міста Львова.

Львівський губернатор звернувся до керуючої справами виконкому Львівської міської ради Марти Литвинюк із проханням пояснити, чому місто знову блокує вивіз сміття і заблокувало роботу станції «Північна».

«Я не розумію, чому прийнято рішення закрити перевантажувальну станцію. Мені повідомили перевізники, що за  вчора, станом на ранок 4 вересня, там накопичилася  велика кількість відходів», – зазначив Олег Синютка.

Він також додав, що рішення комісії ТЕБ і НС (Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (підпорядкування міської ради) – ред.) щодо закриття станції «Північна» немає.

Керуюча справами виконкому Львівської міської ради Марта Литвинюк, у свою чергу,  зазначила, що таке рішення прийняв виконком міськради.

“А що – виконком уже перейняв функції комісії ТЕБ і НС?! Ні! Ви спеціально робите усе для того, шоб 800 тисяч населення міста Львова стали заручниками чиїхось політичних інтересів. Ви робите усе спеціально для того, щоб місто знову перетворилось у хаос”, –відповів Олег Синютка.

Губернатор також додав, що якщо не буде вирішена проблема із блокуванням роботи перевантажувальної станції «Північна», а також з передачею на баланс облдержадміністрації «Львівспецкомунтрансу» (комунальне підприємство, що займається вивезенням сміття (підпорядковано міській раді – ред.), то «ОДА поверне Львову функції очищення міста від сміття».

Відтак, Олег Синютка доручив директору департаменту ЖКГ Львівської ОДА Назарію Романчуку підготувати офіційного листа на ім‘я мера Львова Андрія Садового.

«Якщо не буде належної реакції, то ми віддамо повноваження, бо так далі не може бути», – резюмував губернатор Львівщини.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS

Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: