Сьогодні о 18-ій годині відбудеться онлайн-концерт у Львівській національній філармонії

Не дивлячись на те, що карантин ще триватиме, поціновувачі класичної музики матимуть змогу вдома насолодитися улюбленими композиціями! 23 квітня о 18-ій годині у Львівській національній філармонії відбудеться подія за участі Андрія Савича (альт) та Аліни Шевченко (фортепіано).

Концерт транслюватиметься у двох форматах: «на живо» з вікон спілки композиторів Львівської філармонії на вулицю Чайковського, а також на youtube-каналі філармонії. Тому долучитися до неї зможе кожен охочий!

Програму вечора складують твори композиторів-романтиків: соната Франца Шуберта «Arpeggione», Казкові картини ор.113 Роберта Шумана, а також Соната для альта і фортепіано британської композиторки ХХ століття Ребекки Кларк.

Зокрема, соната Шуберта отримала таку цікаву назву через те, що стала одним із перших творів, написаних для інструменту арпеджіоне, винайденому віденським майстром Йоганном Штауфером у 1823 році. Його особливістю стало поєднання рис віолончелі та гітари. З німецької мови назва інструменту ще перекладається як гітара любові. Щоправда, арпеджіоне користувався популярністю лише десятиліття, тому сьогодні цей твір виконується на альті або віолончелі. У виконанні львівських музикантів Соната прозвучить у поєднанні альта та фортепіано.

Казкові картини для альта і фортепіано Роберта Шумана складаються із 4-ох композицій. Вони написані в останній період творчості композитора та змальовують таємничий та фантастичний світ казок.

Англійська композиторка і альтистка Ребекка Кларк вважається однією із найбільш видатних жінок-композиторок Великої Британії. Популярність їй принесли її твори для альта, серед яких справжньою перлиною є Соната для альта і фортепіано.

Посилання на YouTube-канал Львівської національної філармонії: https://www.youtube.com/user/PhilharmonyLviv

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: