СБУ затримала агента рф, який «полював» на бази військової техніки

Викрито агента фсб у ході контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донеччини, який «полював» на склади з боєприпасами Сил оборони під Авдіївкою, інформує СБУ.

Агентом виявився місцевий житель, який ще до початку повномасштабного вторгнення підтримував дружні стосунки з кадровим співробітником російської спецслужби. Після 24 лютого ворог дистанційно завербував свого приятеля. Його завданням було проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні.

Найбільш цінною була інформація про місця розташування складів з боєприпасами та баз військової техніки ЗСУ на Авдіївському напрямку. Для збору розвідданих агент об’їжджав місцевість і намагався приховано фіксувати українські об’єкти.

Одержані відомості він передавав фсб через анонімний месенджер у вигляді електронних координат, а також медіафайлів з локацією. Ці дані потрібні були для планування тактичних операцій.

Втім співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили, поетапно задокументували і затримали зловмисника під час виконання ним розвідувального завдання.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру. Наразі суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: