Садовий закликає пенсіонерів не користуватися громадським транспортом в години «пік»

Сьогодні, виступаючи на радіо «Львівська хвиля» міський голова Андрій Садовий зачепив тему громадського транспорту та пільгового проїзду пенсіонерів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Садовий нагадав, що проїзд в громадському транспорті на рівні уряду досі дозволено лише у кількості сидячих місць.

«Важливо, щоб мешканці мали чим добратися на роботу. Відтак мерія просить, для прикладу пенсіонерів, користуватися транспортом із 11:00 до 16:00, тому що люди зранку їдуть на роботу, а ввечері повертаються додому», – цитує прес-служба заяву міського голови Львова.

«Карантин ніхто не відміняв. На сьогодні дозволені винятково сидячі місця. Ми не можемо в один день дати плюс 200−300 автобусів. Їх фізично немає. Ті 100 автобусів за тендером ми будемо отримувати впродовж наступного року. Тому маємо бути солідарні один з одним, допомагати один одному», – заявив Андрій Садовий.

Зауважимо, що пенсіонери входять в групу ризику, щодо захворювання на COVID-19 – як пише на своїй сторінці в «Фейсбуку» заступник керівника Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник, біля трьох чвертей пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні із приводу COVID-19, це особи віком 50 років і старше. Також нагадаємо, що навесні Уряд України прийняв постанову, відповідно до якої особи віком від 60 років повинні були перебувати на самоізоляції. Отож, рішення, яке було прийнято міською комісією із питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуація, про відміну безкоштовного проїзду для пенсіонерів та інших пільговиків було виправданим. Проте, коли наблизилися місцеві вибори, Садовий вирішив скасувати це рішення, з однієї сторони він підняв збитковість і ротаційність міського громадського транспорту, з другої сторони – наражає осіб старшого віку на збільшення ризику зараження коронавірусом. Цікаво, що уже кілька років місцева влада має право замінити пільги на проїзд в транспорті на адресні виплати – монетизацію пільг. Але Садовий і не думає таким користуватися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: