СААКАШВІЛІ ОТРИМАВ ВІД КУРЧЕНКА ПІВМІЛЬЙОНА ДОЛАРІВ: ВІДЕО

Генпрокурор повідомив, що оприлюднює першу частину даних операції Служби безпеки України і Генеральної прокуратури «зі зриву плану реваншу прокремлівських сил в Україні».

Про це повідомляє Радіо “Свобода”.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив записи телефонних розмов ймовірно соратника Саакашвілі Северіона Дангадзе з представником українського бізнесмена, який зараз переховується у Росії, Сергія Курченка, які домовлялися про співпрацю.​ «У першу чергу, Саакашвілі з членами організованого злочинного угруповання Януковича, в першу чергу Сергія Курченка, за гроші яких Саакашвілі і наближені до нього особи проводили фінансування ініційованих ними акцій протесту, метою яких було захоплення державної влади в Україні і сприяння членам злочинного угруповання Януковича-Курченка у зупиненні їх кримінального переслідування і відновлення контролю над активами, які вони придали в свій час в Україні в кримінальний спосіб», – сказав Генпрокурор.

5 грудня правоохоронці прийшли з обшуком до квартири Міхаеля Саакашвілі у центрі Києва. Лідера «Руху нових сил» підозрюють у сприянні учасникам злочинної організації й укритті їх злочинної діяльності, йому оголосили підозру. СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали екс-президента Грузії. Проте автомобіль правоохоронців із паном Саакашвілі всередині заблокували прихильники політика, вони почали споруджувати поруч барикади. Поліція застосовувала сльозогінний газ, повідомляє з місця подій кореспондент Радіо Свобода. Рух вулицею Грушевського, Європейською площею й Хрещатиком частково перекритий поліцією.

Прихильники Саакашвілі називають його переслідування політичним. Останні заяви Генпрокурора Міхаель Саакашвілі і його команда поки що не коментували.

Проти пана Саакашвілі порушена низка кримінальних справ у його рідній Грузії, яка вже тривалий час домагається від України його видачі.

Джерело: Радіо “Свобода”

Фото: Радіо “Свобода”

Відео: офіційна сторінка ГПУ на Youtube

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: