росія та Китай все більше загрожують безпеці Нідерландів – спецслужби

За даними служби загальної розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) та Служби військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD) росія та Китай загрожують безпеці Нідерландів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS. https://nos.nl/artikel/2454278-rapport-inlichtingendiensten-dreiging-rusland-en-china-neemt-toe

“Такі країни, як росія та Китай, все більше загрожують безпеці Нідерландів. Багато в чому це результат міжнародних подій, таких як війна в Україні, кажуть нідерландські служби безпеки AIVD і MIVD та Національний координатор з питань боротьби з тероризмом та безпекою (NCTV)”, – йдеться у повідомленні.

У звіті про загрозу з боку інших країн три служби називають Нідерланди “привабливою мішенню для шпигунської діяльності”.

Частково це пов’язано з наявністю в Нідерландах високорозвиненої цифрової інфраструктури, розміщенням певних компаній та установ.

Загрози часто спрямовані проти компаній, тому що саме там можна знайти найкращі технології.

Згідно зі звітом, Китай, який є важливим і цінним партнером у багатьох сферах, використовує як легальні, так і нелегальні методи для отримання технологій.

“Крадіжка та витік знань несуть у собі ризик небажаного використання у військових цілях та недобросовісної конкуренції”, – йдеться у повідомленні.

Спецслужби також попереджають, що втручання інших країн, як і раніше, становить загрозу для соціальної та політичної стабільності Нідерландів. Стрілка здебільшого вказує на росію.

Як приклад згадується, що росія використовує залежність Європи від газу, щоб завдати економічного удару країнам і викликати соціальні хвилювання.

У звіті зазначається, що війна в Україні є “переломним моментом у і без того поганих відносинах між росією, Нідерландами та голландськими союзниками”.

Служба військової розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD) зазначає, що російська військова розвідка ГРУ минулого року зламувала голландські роутери приватних осіб, малих та середніх підприємств.

Ці маршрутизатори можуть використовуватися для здійснення кібератак проти Нідерландів або їх союзників. Також ГРУ в Нідерландах займається закупівлею технологій, які можуть бути використані для виробництва зброї, та створенням підставних компаній для обходу санкцій та торгових обмежень.

У відповідь на звіт уряд каже, що необхідно посилити підхід до загроз із боку інших країн.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: