путін може оголосити про анексію окупованих територій України 30 вересня — розвідка Британії

Кремль цього тижня може оголосити про приєднання окупованих регіонів України, де пройшли так звані референдуми, повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

« У п’ятницю, 30 вересня, заплановано звернення президента Путіна до обох палат російського парламенту. Існує реальна ймовірність того, що путін використає своє звернення, щоб офіційно оголосити про приєднання окупованих регіонів України до рф», – йдеться у повідомленні.

Як вважають у британській розвідці, російські лідери майже напевно сподіваються, що будь-яке оголошення про приєднання буде сприйматися як виправдання «спеціальної військової операції» та консолідуватиме патріотичну підтримку конфлікту.

«Це прагнення, ймовірно, буде підірвано зростанням внутрішньої обізнаності про недавні невдачі росії на полі бою та значною тривогою з приводу часткової мобілізації, оголошеної минулого тижня», – додають у розвідці.

Також американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму щоденному звіті заявляє, що запланована кремлем анексія окупованої частини України може відбутися до або незабаром після 1 жовтня – початку звичного осіннього призову в росії, щоб уможливити примусовий призов українських цивільних (на окупованих територіях) воювати проти України.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: