Прокурор Львівщини розповіла про аферу із львівським сміттям

Прокуратура Львівської області зацікавилась “мандрами” львівського сміття Україною та активно розслідує усі оборудки, з цим пов’язані.

Про це в ефірі ток-шоу “Говорить Великий Львів” 28 травня заявила прокурор Львівщини Ірина Діденко, пише Четверта студія з посиланням на Вголос.

Вона наголосила: тільки приїхала на Львівщину і зайняла свою посаду, відразу поцікавилася, що турбує мешканців області. І серед головних проблем було саме львівське сміття.

“Люди казали: ми бачимо, що вночі їздять машини зі сміттям до нас”. Тому я цим зайнялася і разом з правоохоронцями вже протягом останніх 5 місяців стежимо за ситуацією і тим, що насправді відбувається з львівським сміттям. Встановили багато цікавого. Зараз можу озвучувати лише відкриту для обговорення частину” – розповіла Діденко.

І додала: “Це події однієї ночі. Сміття має їхати в Київську область на офіційний полігон, а приїжджає в Жидачів на Львівщину. Приїхали, вирили котлован, скинули сміття, засипали. А ділянка призначена для сільсько-господарської діяльності. Мешканці нічого не знають. Загалом близько 30 тонн там відкопали сміття. Повідомили про підозру щодо забруднення земель тому, хто здійснював ці дії. Схема насправді масштабна – поки не можу розказати детальніше”.

Так, за її словами, кошти, призначені на вивезення сміття освоюють, а відходи везуть набагато ближче, ніж вказано у документах.

“Ми ще не побачили жодної машини, яка би приїхала за призначенням”, – резюмувала вона.

Усі деталі розслідування прокурор обіцяє оприлюднити згодом.

Зазначимо, напередодні правоохоронці Львівщини викрили масштабну схему розкрадання бюджетних коштів при вивезенні твердих побутових відходів. На розкраданнях погоріли абсолютно всі фірми, з якими мерія Садового уклала відповідні договори — зокрема ті, до яких має прямий стосунок сам міський голова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: