Професор Львівської політехніки вимагав у студентки 6000 грн хабара

Після затримання на хабарі 60-річного професора “Львівської політехніки” звільнили з роботи. Мирон Варій вимагав у студентки 6000 грн хабара. Про це повідомляє ZAXID.NET

Галицький районний суд Львова визнав винним та оштрафував на 25,5 тис. грн професора Мирона Варія за вимагання хабара у студентки. Його викрили на хабарництві, коли він працював завідувачем кафедри теоретичної та практичної психології у “Львівській політехніці”. Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі університету, Мирона Варія звільнили з посади.

Професор Львівської політехніки вимагав у студентки 6000 грн хабара

60-річного Мирона Варія затримали на вимаганні 6 тис. грн хабара у студентки за ліквідацію академічної заборгованості. Про затримання професора правоохоронці повідомили наприкінці серпня 2019, заявляючи, що йдеться не про одиничний випадок, а про викриту схему вимагання хабарів у студентів.

Однак у вироку суду описують лише один випадок вимагання та отримання хабара. Мирон Варій визнав свою провину та уклав угоду про визнання винуватості з прокурором.

Суддя визнала Мирона Варія винним у хабарництві та призначила йому покарання у вигляді 25,5 тис. грн штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності протягом 1,5 роки.

Вирок може бути оскарженим протягом 30 днів з дня його проголошення.У прес-службі “Львівської політехніки” ZAXID.NET повідомили, що Мирона Варія звільнили з посади, наразі в.о. завідувача кафедри є Ірина Сняданко.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: