Прем’єр-міністр України Гончарук подав у відставку

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляє, що з метою нівелювати будь-які спекуляції на темі нібито неповаги членів Кабміну і його особисто до глави держави Володимиру Зеленському, він написав заяву про відставку і передав його президенту.

«Я прийшов на посаду – виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відкритості та порядності. Однак щоб прибрати будь-які сумніви на нашу повагу і довіру до президента, я написав заяву про відставку і передав її президенту з правом внесення в парламент », – написав Гончарук на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

У своєму пості прем’єр перерахував досягнення, які вдалося досягти його команді за 4 місяці, підкресливши, що головний виклик для них – остаточно подолати корупцію в державному секторі.

«На жаль, за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які шикувалися десятиліттями. Головне, що зупинятися ми не маємо права і не будемо! Як би цього не хотіли наші опоненти, які звикли жити в тіні », – написав Гончарук.

Саме з такими діями чинної влади прем’єр пов’язує появу в Мережі резонансних «зливів», спрямованих на дискредитацію керівництва держави.

«В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих в мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда – не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків, вигідно, щоб так виглядало. Але це не правда », – підкреслив Гончарук.

Прем’єр підкреслив, що прийшов на посаду – виконувати програму президента, який є для нього «зразком відкритості і порядності», і саме з цим пов’язана подача ним заяви про звільнення.

Як повідомлялося, раніше ряд телеграм-каналів поширив аудіозапис, на якій кілька людей обговорюють підготовку доповіді з економічної політики президента, а також причини і наслідки підвищення курсу гривні. Людина з голосом, схожим на голос Гончарука, говорить про «примітивних» уявленнях президента в економіці, а себе називає «профаном в економіці».

Як стверджується, запис був зроблений 16 грудня, і в нараді брали участь, крім Гончарука, заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова, міністр фінансів Оксана Маркарова, заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів та інші.

Пізніше Ковалів спростувала свою участь в нараді. Прес-служба Кабінету міністрів повідомила, що не має інформації про справжність поширеною аудіозаписи. Сам Гончарук заявив, що проти команди президента і уряду «працює багато людей, яким хотілося, щоб нам нічого не вдалося».

У свою чергу перший заступник голови парламентської фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що для відставки прем’єр-міністра Олексія Гончарука немає підстав.ї

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: