Працівники апарату судів просять підвищити їм зарплату

Працівники апаратів судів звернулися з відкритим листом до Президента й інших керівників органів державної влади України щодо необхідності врегулювання питання оплати праці.

У зверненні йдеться про те, що ситуація, яка склалася у сфері оплати праці працівникам апарату суду є критичною, адже саме зарплатня є основним джерелом доходів державних службовців, повідомили «ЗіБ» в прес-центі судової влади.

Так, посадовий оклад працівника апарату суду згідно Постанови, яка набрала чинності з 1 січня 2019 року становить: провідний спеціаліст, старший секретар суду, секретар судового засідання — 3 800 грн.; спеціаліст, судовий розпорядник, секретар суду — 3524 грн.; головний спеціаліст — 4900 грн. І станом на 16 січня 2020 року проект Постанови ще не прийнятий. Хоча, у проекті Постанови посадові оклади зростуть в середньому на 300 грн: спеціаліст, судовий розпорядник, секретар суду — 4204грн.; провідний спеціаліст, старший секретар суду, секретар судового засідання — 4230грн.; головний спеціаліст — 5300 грн.

Як зазначено у зверненні, якщо буде проголосовано за проект змін до постанови КМУ щодо оплати праці працівників державних органів у 2020 році, то працівники апаратів судів і надалі залишаться найменш оплачуваними посадами серед усіх державних службовців України, і з посадовим окладом — від 4204 грн.

Працівники апаратів судів не вимагають безпідставного підвищення посадових окладів, а лише співмірних розмірів заробітної плати для працівників з вищою юридичною освітою, які виконують відповідальну, висококваліфіковану роботу, йдеться у зверненні.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: