Пожежа в Чорнобильській зоні наближається до сховищ з радіовідходами (ВІДЕО)

Пожежа в Чорнобильській зоні добирається до сховищ з високоактивними радіоактивними відходами. Про це повідомив директор Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко у Facebook.

За його словами, вогонь добрався до Прип’яті.

“Зараз вогонь дістався Прип’яті і знаходиться за два кілометри від сховищ радіоактивних відходів “Підлісний”, де розташовані найбільш високоактивні радіаційні відходи всій Чорнобильської зони, і від самої ЧАЕС”, – повідомив Ємельяненко.

Нагадаємо, 4 квітня в Чорнобильській зоні відчуження сталася лісова пожежа. Спочатку вогонь охопив 20 гектарів лісу, але пізніше поширився на територію майже 100 га. Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій продовжують гасити декілька вогнищ пожежі. Один з них – біля села Рагівка Котовського лісництва (41 квартал) на площі близько 5 га. 6 квітня правоохоронці затримали підозрюваного у спричиненні пожежі 27-річного жителя села Рагівка. Як пояснив чоловік поліцейським, він поблизу закинутої місцевої ферми задля забави в кількох місцях підпалив дикорослу траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі, а він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

 
1586590033-3223
 
ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)
Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: