Посол у Швейцарії відвідала український культурний центр у Люцерні

Посол України у Швейцарії Ірина Венедіктова відвідала у місті Люцерн український культурний центр «Prostir», де реалізуються найрізноманітніші культурні проєкти та ініціативи для українців.

Про це пані посол повідомила у Facebook.

Венедіктова зауважила, що засновником цього унікального закладу є депутат кантональної ради Урбан Фрай (Urban Frye).

«Prostir» – міст між Україною та українцями тут у Швейцарії. Щодня тут 500 дорослих і 300 дітей з України в затишній і творчій атмосфері займаються музикою, спортом, іншими цікавими активностями. Тут дбають про зв’язок наших із Батьківщиною – малеча вдосконалюється в українській мові, центр поширює українську культуру», – написала вона.

Під час візиту пані посол долучилася до деяких занять в центрі та встигла звідти взяти участь в онлайн-конференції з академією мистецтв у Харкові.

«Намітили шляхи майбутньої співпраці із центром. А ще заручилися додатковою підтримкою українського питання в кантоні Люцерн», – написала Венедіктова.

Вона додала, що нова урядова радниця кантону з питань соціальної політики, освіти та біженців Міхаела Чуор (Michaela Tschuor), яка завітала до закладу, запевнила, що допомога українцям буде топовим питанням на порядку денному.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: