Польща в напруженні: від’їзд українських заробітчан.

Посол: Україна і Польща злилися в єдиний економічний організм.

Картинки по запросу Ян ПеклоУкраїна і Польща вже стали єдиним економічним організмом. Про це заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло.  Про це інформує видання “Сьогодні”.

“У нас постійно зростають показники двосторонньої торгівлі. А крім того, є активна присутність українських громадян у Польщі, які приїжджають працювати або навчатися. Ми вже маємо ситуацію, коли Україна і Польща вже стали єдиним економічним організмом”, – зазначив Пєкло.

За його словами, Польща вже не може забезпечити свій економічний розвиток без українських заробітчан.

“Разом з тим гроші, що надсилаються додому цими працівниками – важливий фактор надходження валюти в Україну. Ці люди отримують також досвід, який згодом стане в нагоді їм вдома, наприклад – для початку власного бізнесу. І це вигідно для обох сторін”, – вважає посол.

На його думку, негативні оцінки двосторонніх відносин базуються виключно на одному аспекті – оцінках історичних подій. 

На данний момент розвиток подій передбачуваний: українці на свята їдуть додому, пропускні пункти на кордоні переповнені, Польша – завмерла. 

Картинки по запросу повернення заробітчан в україну на свята

На ділянках українського кордону з Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією вранці з 23 грудня утворилися автомобільні затори та черги на в’їзд в Україну. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України (ДПСУ).

Фото:  УНІАН,  Новое Время .

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: