Поліція назвала найчастіші порушення водіїв маршруток

За майже три місяці цього року патрульна поліція Львівської області виявила 78 випадків порушення правил дорожнього руху водіями маршрутних транспортних засобів.

У 27 з них, порушення призвели до ДТП. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львівської області.

Найчастіше ця категорія водіїв порушує правила проїзду перехресть та проїзд на заборонений сигнал світлофора. Після зупинки патрульними маршрутних транспортних засобів за порушення ПДР, пасажири здебільшого починають конфліктувати з інспекторами, мовляв, навіщо зупиняєте громадський транспорт. Саме тому, патрульні запровадили алгоритм розгляду таких справ, аби не затримувати людей. Інспектори перевіряють документи водія та переносять розгляд справи про вчинене адміністративне правопорушення на кінцеву зупинку. Проте не всі пасажири це підтримують та вважають, що патрульні взагалі не мають права зупиняти маршрутні транспортні за порушення ПДР, коли в них є люди.

Як приклад – подія, яка трапилася напередодні, на вулиці Червоної Калини, о 10 годині ранку. Екіпаж патрульної поліції виявив маршрутку №41, яка проїхала перехрестя на червоний сигнал світлофора. Водій визнав свою вину, не вимагав відеодоказів та не заперечував щодо розгляду справи на кінцевій зупинці. Тоді одна з жінок, яка перебувала у маршрутці, вирішила поскаржитися до Управління патрульної поліції Львівської області.

“Чим керуються патрульні автомобілі, коли зупиняють громадський транспорт, пред’являють звинувачення – переїзд світлофора на червоне, не пред’являють запис відео та забирають документи у водія. Також їдуть позаду маршрутки? Наслідки: близько 40 людей запізнюється та мають проблеми через те, що патрульний, перевіривши все, не відпускає водія?”, – написала пасажирка.

Управління патрульної поліції закликає мешканців Львова з розумінням ставитися до таких ситуацій та пам’ятати, що насамперед важлива безпека. Також нагадуємо водіям маршрутних транспортних засобів дотримуватися ПДР, адже ви несете подвійну відповідальність і у ваших руках десятки людських життів.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: