Побиттям активістів під час спроби розгону блокади у Соснівці керував колишній «беркутівець»

Ця людина безпосередньо командувала побиттям мешканців Соснівки та ветеранів АТО/ООС під час суботньої спроби розгону блокади торгівлі російським вугіллям. Знайомтеся, Василь Віконський. Керівник Львівської обласної поліції.”

Таку заяву зробив народний депутат Верховної Ради України 8-го скликання Семен Семенченко.

Побиттям активістів під час спроби розгону блокади у Соснівці керував колишній «беркутівець»

“Призначено 3 тижні тому (переведен з Хмельниччини). Колишній “Беркутівець”, звільнений після переатестації. Відновився через суд. Прийшов в “Беркут” в 2003. У 2013 став заступником командира роти.

У червні 2016 років, через невідповідність займаній посаді не пройшов переатестацію і був звільнений з лав поліції. Восени 2016 -відновлюється через суд.

Заступник начальника нацполіції Івано Франківської області. З осені 2018 – голова Нацполіції Хмельниччини. Вересень 2019 – голова нацполіції Львівщини. 21 вересня 2019 року – командує брутальним побиттям мешканців Львівської області та ветеранів АТО. Під час розгону готові застосувати зброю проти мирного мітингу.

Паралельно службового росту зростає і добробут Віконського. 2013 рік (заступник командира роти Беркута) – “гол як сокіл”. 2019 рік – у його власності – земельна ділянка на Франківщині, площею 1300 кв. м, житловий будинок в Олеші (Івано-Франківська обл). Йому також належить частка квартири на 45.6 кв. м у Івано-Франківську, має право користування квартирою на 55,4 кв. м у Хмельницькому.

Дружині Віконського належить земельна ділянка на 504 кв. м в Івано-Франківську та ще одна – на 9200 кв. м у Тисменицькому районі області, і на 1500 кв. м – у Богородчанському районі. На Христину Віконську записане і домоволодіння у Івано-Франківську на 102,3 кв. м. Дружина Василя Віконського користується автомобілем TOYOTA LAND CRUISER PRADO 150 2016 року випуску, вартістю 1 млн 328 тис. 262 грн. У неї також є частка корпоративних прав на ТОВ “КАРАБІН”, де вона вказана бенефіціаром.

Читав конспірологічні теорії про те що “ветерани своєю акцією підставили президента”, “зробили провокацію в Львівській області”, “ллють воду на млин Порошенка”.  Хочу поставити запитання у відповідь. Хто кого “підставив”? Ті, хто боровся за енергетичну незалежність України? Або ті, хто поставив командувати Львівської поліцією колишнього беркута, який за всяку ціну намагався потягти російське вугілля на фабрику депутата фракції Медведчука Королевської?

І за частку малу готовий калічити і пакувати жителів області та ветеранів війни? І ще питання. До ветеранів та майданівцiв. Ви таких начальників поліції хотіли бачити? Львів’яни, вас влаштовують такі дії колишнього беркута? Гнати поганою мітлою. До воріт в’язниці.” – Семенченко

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: