Підтримала окупацію Маріуполя. СБУ повідомила про підозру екс-ведучій каналів Медведчука

СБУ повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Діані Панченко через виготовлення та поширення матеріалів, які виправдовують збройну агресію росії проти України. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Служба безпеки зібрала вичерпну доказову базу на прокремлівську пропагандистку Діану Панченко, яка публічно виправдовує російську збройну агресію проти України…Після початку повномасштабного вторгнення колишня телеведуча підтримала російських загарбників та у серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжила поширювати ворожу пропаганду у вигляді маніпулятивних сюжетів на користь країни-агресора», — повідомляє СБУ.

Для поширення деструктивного контенту Панченко активно використовує соцмережі, у тому числі заборонені в Україні.

«Насамперед у своїх провокаційних «проєктах» вона підтримує захоплення частини східних регіонів нашої держави. Крім цього фігурантка створила так званий “документальний фільм”, в якому виправдовує воєнні злочини російських окупантів проти мирних жителів Маріуполя», — повідомляє СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили Панченко про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, в тому числі повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України).

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення фігурантки до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, Діана Панченко працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи москви.

11 грудня 2022 року Панченко повідомила, що поїхала до окупованого Донецька. 15 грудня вона оприлюднила фільм з тимчасово окупованих Донецька та Маріуполя. Також Панченко записала розмову з полоненими українськими військовослужбовцями Сергієм Мироненком та бійцем полку «Азов» Михайлом Швецем.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: