Перший в Україні сучасний IT парк почнуть будувати на вулиці Чмоли.

Львів стане IT-столицею. Перший в Україні сучасний IT парк почнуть будувати на вулиці Чмоли. Іноземні інвестиції у проект складуть 160 мільйонів доларів. Інфраструктура нового Innovation District IT Park у Львові розрахована на понад 10 тисяч робочих місць, повідомляє Zaxid.net.

Перший в Україні сучасний IT парк почнуть будувати на вулиці Чмоли.

Фото: Lviv IT Cluster

«Цей проект повністю розробили у ІТ-сфері Львова і вони змогли перемогти з цим проектом. Після того, як ми дізналися більше про нього, ми оцінили те, наскільки IT-сектор є успішним та важливим не тільки для України та Львова, але й для усього світу. Ці компанії зростають дуже швидко, вони отримують великі прибутки і створюють нові робочі місця для найрозумніших і найкращих українців», ‒ ділиться враженнями від ідеї головний виконавчий директор Windermere Investments Джордж Михал.

А мер Львова Андрій Садовий додає: «Добра є та влада, яка не заважає, і бізнес сам все зробить, все, що стосується максимальної підтримки, то вона є і вона буде, тому що ми маєм прекрасні результати. Це 20% росту галузі IT в місті Львові і це гордість для України».

На площі у 10 гектарів зведуть шість великих офісних будівель, готель на 200 номерів, з’являться конференц-зали, спортивні та торговельні центри а також мультифункціональна зона для дозвілля. Реалізовуватиме проект консорціум із декількох всесвітньо відомих інвестиційно-девелоперських компаній під егідою «Галерея центр».

«Ми насправді бачимо це як містоутворюючий проект, як місце зустрічі молодих львів’ян, ми розуміємо що центр Львова у молоді туристи практично вже вкрали. Тому ми хочемо створити місце, де молоді львів’яни будуть зустрічатись для коворкінгу, просто для відпочинку», ‒ розповідає девелопер та інвестор Innovation District IT Park Володимир Женчак.

Ідея побудувати IT парк з’явилась у львівському IT-кластері, що об’єднує 80 компаній. Представники техіндустрії уже зарезервували у майбутньому комплексі 60% площі.

«Створити місце, де буде якісний робочий простір, якісний простір для освіти, науки, розвитку інновацій, сучасні лабораторії, які ми плануємо збудувати в цьому парку, доступ до яких будуть мати всі університети, це не буде закрита територія, це буде відкрита пішохідна зона, де жителі зможуть відпочивати і надихнутися інноваційним середовищем», ‒ зазначив керівник Львівського IT кластеру Степан Веселовський.

Реалізувати перший етап IT парку мають намір за два з половиною роки.

Перший в Україні сучасний IT парк почнуть будувати на вулиці Чмоли.

Фото: Lviv IT Cluster

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: