Після перевірки пожежної безпеки в Політехніці виявили порушення

У середу, 18 грудня, львівські рятувальники перевіряли дотримання правил техніки пожежної безпеки в корпусі інституту права та психології НУ «Львівська Політехніка», що на вулиці Театральна, 11.

Після перевірки пожежної безпеки в Політехніці виявили порушення

Про це повідомляє кореспондент Дивись.info.

Рятувальники анонсують серію перевірок пожежної безпеки у навчальних закладах Львова. Подібні заходи пройдуть і в інших українських містах. Потреба в перевірках виникла після надзвичайної ситуації в Одесі, коли внаслідок пожежі загинуло 16 осіб.

В одній з аудиторій перед дверима, що ведуть до запасного виходу, поставили парту «Ми перевірили, чи доступні всі шляхи евакуації, чи вони вільні. І зафіксували порушення: в одній з аудиторій перед дверима, що ведуть до запасного виходу, поставили парту, – зауважує інспектор Галицького районного відділу ГУ ДСНС України у Антон Кравченко. – Це є суттєва загроза пожежній безпеці, адже заблоковані двері сповільнять процес евакуації, комусь це може коштувати життя». Решта показників відповідали вимогам пожежної безпеки. В корпусі інституту встановлено систему протипожежного захисту, сигналізацію і систему оповіщення людей про пожежу. Горище відокремлюють протипожежні двері. Антон Кравченко каже, що це особливо важливо, адже саме на горищі зазвичай знаходиться скупчення горючих і легкозаймистих конструкцій. «Будь-яке порушення може погіршити безпекову ситуацію, – каже Кравченко. – В даному випадку ми зафіксували порушення, яке спричиняє перешкоди для швидкої та безпечної евакуації людей з приміщення. В будь-якому навчальному закладі повинна бути необхідна кількість евакуаційних виходів. Де перебувають більше 50 осіб, необхідно не менше двох виходів для евакуації».

4 з 4 Найближчим часом рятувальники планують перевірити всі навчальні заклади на території  Львова та області. Будуть шукати порушення і вказувати на ті, що становлять небезпеку. Для навчань працівники ДСНС залучили три одиниці техніки, з них дві драбини, автоцистерну. Опісля інспектування рятувальники провели навчальну евакуацію. Пише Дивись.info

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: