Одне з найвідоміших львівських ЗМІ звинувачують у висвітленні завідомо неправдивої інформації про загибель Ігоря Коцюруби.

Про це йдеться на сайті однієї з львівських громадських організацій.

Громадська організація “Розвиток Громади” заявила, що виданні “Zaxid.net” винайшли новий спосіб поширювати неправдиву інформацію і при цьому уникати покарання, – пише видання “Вголос” з посиланням на сайт громадської організації “Розвиток громади”.

Активісти наголошують, що у своєму матеріалі журналісти використали  фейкові сторінки в соціальній мережі ФБ.

“Яскравим доказом такого медіа-шахрайства є стаття “Поліція повідомила про самогубство відомого львівського активіста”, якою інформаційний ресурс міського голови м. Львова помстився відомому громадському діячу, який передчасно помер за нез’ясованих обставин, за гостру критику міського голови і заодно, за дружбу з представниками ГО “Розвиток Громади”. Матеріал починається без жодних застережень: посилання на офіційні ресурси Нацполіціїі, сторінки в ФБ Ольги Богомолець та Андрія Салюка, які не дозволяють зробити жодного висновку про обставини смерті активіста.Однак, для більшого ефекту необхідно було додати бруду і Zaxid.Net дає скріншот коментаря під попередньою статтею про вбивство Ігора Коцюруби авторства Олена Терещук, активістки ГО “Антикорупційна платформа”, яка мешкає в Києві, сама родом зі Коломиї, але при цьому особисто знайома з представниками ГО “Розвиток Громади” і поінформована про плани громадського діяча зі Львова. Особиста сторінка активістки містить неприродно розмиту світлину, по 1…4 лайки під кожним постом і відвертий натяк на те, що автор сторінки чоловічої статі, відкрито ненавидить НАБУ й інші державні антикорупційні органи”, – йдеться у повідомленні.

Фото: 5 канал

Зручніше читати новини з телефону? Підписуйся на наш Телеграм

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: