ОТРИМАЛА ХАБАР У ТУАЛЕТІ.

Сихівський районний суд м. Львова виніс вирок у справі проти інспектора Управління ДФС у Львівській області.

Про це повідомляє портал Наші Гроші.

Старшого інспектора Личаківської об’єднаної державної податкової інспекції Управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області Ольгу Кокотко визнано винною в отриманні хабаря у розмірі 100 тис. грн. за вплив на неприйняття її керівниками рішень про проведення перевірки та застосування штрафних санкцій щодо суб’єкта підприємницької діяльності. Згідно з рішенням суду, Ольга Кокотко повинна сплатити штраф у розмір 25,5 тис. грн., а також їй заборонено  обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій в органах Державної фіскальної служби України, державної влади та місцевого самоврядування протягом трьох років. 

Через бухгалтера підприємця інспектор повідомила, що підприємцю загрожують найсуворіші штрафні санкції, зокрема, анулювання свідоцтва платника єдиного податку та накладення штрафних санкцій у розмірі близько 800 тис. грн. Пізніше Ольга Кокотко підтвердила погрози вже при особистій зустрічі з підприємцем і заявила, що цього можна уникнути лише за умови передачі їй 100 тис. грн.

15-го серпня 2017 року о 14.30 бухгалтер підприємця передала зазначену суму інспектору. За вказівкою Ольги Кокотко, бухгалтер поклала гроші на підлогу у туалеті та вийшла з нього.

З тексту вироку відомо, що обвинувачена та прокурор відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону України під час досудового розслідування 30-го вересня 2017 року уклали угоду про визнання винуватості, відповідно до якої інспектор беззастережно визнала винуватість у вчиненому та сторони дійшли згоди щодо призначення останній покарання за ч.2 ст.369-2 КК України у виді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн., з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій в органах Державної фіскальної служби України, державної влади та місцевого самоврядування на строк три роки.

Кваліфікація дій та міра відповідальності:

До укладення цієї угоди дії інспектора кваліфікувалися за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України: прохання службової особи надати неправомірну вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення  службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Проте, між прокурором та обвинуваченою було укладено угоду про визнання винуватості відповідно до п. 2 ст. 468 Кримінального процесуального кодексу України. Внаслідок цього дії інспектора перекваліфіковано на ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди.

З повним текстом вироку можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Фото: Новомиргород

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: