Навесні 2020 року планують будувати підземний паркінг біля головного вокзалу Львова

Почати будувати підземний паркінг біля головного вокзалу Львова планують навесні 2020 року. Про це у відеоблозі розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міської ради Львова Андрій Білий, передає Львівський портал.

«Сподіваюсь, що підземний паркінг почнемо будувати навесні наступного року. По термінах ми бачимо квітень-травень, саме тоді потенційно можна почати будівництво, якщо інвестиційний конкурс пройде з першого разу, відбудуться всі інші процедури. Зараз ми думаємо, як би всі ці процеси пришвидшити, щоби почати вже з березня», – розповів Андрій Білий.

Навесні 2020 року планують будувати підземний паркінг біля головного вокзалу Львова

Скільки саме коштуватиме зведення підземного паркінгу на площі Двірцевій, поки що невідомо. Наразі розробляється техніко-економічне обґрунтування, а ЛКП «Львівавтодор» має замовити виготовлення самого проекту будівництва.

«Зараз треба розробити якісний проект, зрозуміти, яка вартість цього об’єкта. І лише тоді вже зможемо говорити про те, на яких умовах будемо споруджувати паркінг, бо спочатку була ідея робити це за кошти інвестора… Але тут на місці ґрунтові води пролягають на рівні 3-4 м, а будувати треба на відмітці хоча би -8 м. Відповідно, із цим виникатимуть певні нюанси», – пояснив Білий.

 Навесні 2020 року планують будувати підземний паркінг біля головного вокзалу Львова

Реконструкція площі Двірцевої станом на червень 2019 року. Червоним кольором позначена територія, де будуватимуть підземний паркінг. Фото Ігоря Мартиніва

Допоки на площі Двірцевій не зведуть підземний паркінг, ставити автомобілі планують на існуючій наземній парковці залізничного вокзалу. Зараз більшу її частину займають автобуси міжнародних сполучень, втім їхню зупинку збираються звідти забрати.Багаторівневий паркінг мають спорудити також на вул. Клепарівській, земельну ділянку під який міська рада продала за 12 мільйонів гривень.

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: