На Жовківщині створять два групові будинки для дітей-сиріт

В кожному з них зможуть поселити 10 дітей.

У Жовківському районі на Львівщині планують створити два малі групові будинки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У кожному з них зможуть проживати по 10 дітей від народження і до 23-х років.

Як пояснила начальниця служби у справах дітей Жовківської РДА Віра Павлова, такі будинки – це альтернатива для дітей, яких після розформування дитячих будинків не зможуть поселити у дитячі будинки сімейного типу та у прийомні сім’ї.

«У прийомних сім’ях і дитбудинках сімейного типу батьки самі виявляють бажання взяти конкретну дитину. Сюди ж ми зможемо поселити тих, кого не взяли у такі сім’ї. Також був випадок, коли ми були змушені розділити шістьох рідних братиків і сестричок, а в таких будинках вони зможуть бути разом до 18 років, а за потреби і до 23-х. Діти з таких будинків ходять у загальноосвітні школи, а ще для них створюють різні гуртки», – сказала Віра Павлова.

В одному такому будинку проживатимуть 10 дітей. Також там буде директор і по одному вихователю на двох дітей.

Як пояснила Віра Павлова, малі групові будинки – це ноу-хау в Україні, яке збирається впровадити уряд. Для їх створення уже виділили держану субвенцію.

«Будинки такого типу наразі не популярні в Україні. Однак уже є проект постанови Кабміну про їх створення після ліквідації дитячих будинків. Нам уже виділили державну субвенцію для цього. Але про терміни поки говорити рано, бо ще немає постанови уряду», – додала вона.

На Жовківщині створять два групові будинки для дітей-сиріт

За планами, для створення цих двох будинків реконструюють два примішення: на вул. Львівській у Рава-Руській та на вул. Воїнів УПА у Жовкві. За попередніми розрахунками, на це витратять 8 млн грн з державної субвенції. За утримання будинків і зарплати працівникам платитимуть із районного бюджету.

Джерело: ZAXID.NET

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: