На Замарстинівській У Львові проклали 250 метрів водогону

Інженер компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» запевнив: «До нового колектора будуть підключені всі будинки».

На Замарстинівській У Львові проклали 250 метрів водогону

У прес-службі Львівської міськради повідомили в понеділок, 6 серпня, «Одну з головних вулиць Львова – вулиці Замарстинівську, відремонтують. З 5 березня розпочався капітальний ремонт дороги на ділянці від вулиці Липинського до вулиці Східної. Саме тоді було проведено підготовчі і демонтажні роботи. Проведено демонтаж трамвайних рейок, роботи по зняттю верхньої частини дороги – асфальту і бруківки. Демонтовано контактну мережу і зовнішнє освітлення. Станом на сьогодні розпочинаються роботи по заміні старого колектора».

Керівник «Львівавтодор» Роман Познанський розповів: «Ремонт вулиці Замарстинівської ми розпочали у березні. Однак, під час проведення ремонтних робіт, коли почали розкопувати дорогу, було виявлено нестійкі ґрунти – плавуни. Тому ремонтні роботи були призупинені і ми замовляли додаткове обстеження ґрунтів та вносили корективи до проекту. Наприкінці травня ми отримали висновок експертизи. Зауваження було передано на доопрацювання проектанту. З 8 червня роботи на вулиці Замарстинівській було відновлено».

Роман Познанський доповнив: «Станом на сьогодні вже замінено 250 метрів водопроводу, проведено силікатизацію ґрунтів, і зараз розпочинаються роботи по заміні колектора – будемо копати котлован, облаштовувати укріплення і прокладати новий колектор. До кінця року, якщо не буде проблем з ґрунтами, ділянку вулиці Замарстинівська, від вулиці Липинського до вулиці Східної, планують відремонтувати. Методом силікатизації наш субпідрядник провів роботи з укріплення нестійких ґрунтів. Ці роботи завершені, однак, знову ж таки, потрібен був певний період для того, щоб вони відстоялися і матеріал, який використовувався в роботі, набрав міцності і можна було з ним працювати».

Натомість інженер компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» Віктор Онищук розповів запевнив: « Зараз ми відновлюємо активні роботи і будемо замінювати старий колектор. Для цього ставиться дерево-метале кріплення. Вже встановлено три ряди шпунтів – це краї траншеї, за шпунтами будуть дерев’яні щити, по мірі того як буде розпокопуватися ґрунт, дошки встановлюються все нижче і нижче аж до проектної відмітки. На найнижчій точці встановлюється основа під трубу, далі встановлюється труба. Після цього демонтується кріплення і все засипається ґрунтом. У такий спосіб маємо пройти всю ділянку дороги, адже старий колектор пролягає вздовж всієї ділянки, яку ремонтуємо. До нового колектора будуть підключені всі будинки».

Джерело: ЩоденнийЛьвів

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: