На посаду радника генпрокурорки Венедіктової претендують кадри з ДБР

 

Декларацію кандидата на посаду радника генпрокурорки Устименко подав одразу після призначення Венедіктової в ОГП, 18 березня. А інший співробітник в Держбюро Олександр Ватутін, який був її помічником, звільнився в той же день, як Венедіктову призначили керувати прокуратурою. Щоправда, інформації про його намір піти працювати туди наразі немає, декларації кандидата він ще не подавав. 

“Слідство.Інфо” дослідило статки цих осіб. Виходець з Харківщини Євген Устименко за 2019 рік вказав, що володіє земельною ділянкою площею майже тисяч квадратних метрів, житловим будинком площею понад 160 квадратних метрів, а також гаражем та нежитловим приміщенням площею майже 70 квадратів у Харкові. Дружині Олені належать дві земельні ділянки на Харківщині площею 50 гектарів. 

Окрім цього, Устименко задекларував право користування квартирою в Харкові, площею в 112 квадратів, яка належить його матері й водночас колишній членкині Вищої кваліфкомісії суддів Валентині Устименко. Також Олена Устименко користується двома нежитловими приміщеннями у Харкові загальною площею понад 500 квадратних метрів. Власником приміщень є підприємець, якому вона торік позичила 800 тисяч гривень. Також Євген Устименко задекларував право користування кімнатою в Києві, яка належить Національному університету ім. Тараса Шевченка.

У Генпрокуратурі, де раніше працював Устименко, він заробив близько 900 тисяч гривень. Його дружина задекларувала за минулий рік 1,3 мільйони прибутку від підприємницької діяльності та 152 тисячі гривень — від Харківського університету ім. Каразіна. За інформацією місцевих медіа, Олена Устименко очолює кафедру цивільно-правових дисциплін юридичного факультету у цьому виші. Раніше таку посаду обіймала Ірина Венедіктова. Сам Євген Устименко також викладав у цьому університеті.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: