На Одещині скандального суддю Глуханчука знову обрали головою окружного адміністративного суду

На виборах голови Одеського окружного адміністративного суду стався скандал: активісти звинуватили кандидата в корупції.

Про це повідомляє кореспондент ТАЙМЕРА.

Свою кандидатуру висунув тільки Олег Глуханчук – нинішній глава суду, який займає цей пост вже 7-й раз. «У суді робиться все, щоб суддям було комфортно. Є речі, які я не закінчив. Тому я висунув кандидатуру », – заявив він.

На Одещині скандального суддю Глуханчука знову обрали головою окружного адміністративного суду

На думку учасників акції протесту, Глуханчук фігурує в корупційних скандалах. Крім того, його звинуватили в аморальній поведінці, яка не має демонструвати суддя. До того ж, за словами активістів, інші діючі судді теж здійснювали порушення, на які Глуханчук ніяк не відреагував.

В результаті з 29 голосуючих суддів Глуханчук підтримали 25. 4 були проти.

На Одещині скандального суддю Глуханчука знову обрали головою окружного адміністративного суду На Одещині скандального суддю Глуханчука знову обрали головою окружного адміністративного суду На Одещині скандального суддю Глуханчука знову обрали головою окружного адміністративного суду

ХТО ТАКИЙ ОЛЕГ ГЛУХАНЧУК?

Олег Глуханчук, вже 12 років очолює Окружний адмінсуд Одеси і за цей час встиг засвітитися в багатьох скандалах. Останній пов’язаний саме з його плановою переатестацією. Вона мала у квітні 2019. Напередодні, журналісти програми “Слідство. Інфо” помітили його на вечірці разом з членами Вищої кваліфікаційної комісії. “Це повний абсурд і взагалі це конфлікт інтересів. Тому що є члени комісії, які мають сказати чи доброчесний цей суддя, чи може він далі працювати суддею, а тут вечірка – він приїжджає, вони, ймовірно, спілкуються та обговорюють робочі питання”, – наголосила членкиня Громадської ради доброчесності Євгенія Моторевська. Після виходу програми в ефір, переатестацію, з невідомих причин перенесли. У Громадській раді доброчесності кажуть, що це може свідчити про те, що Глуханчук залишиться на посаді, попри негативну репутацію.

Нагадаємо, одеський суддя Глуханчук прокинувся відомим, коли всю країну облетіли кадри, на яких він разом із колегою, п’яний як чіп, попався патрульним поліцейським. Офіційно пройти тест на алкоголь суддя тоді відмовився та відверто погрожував правоохоронцям. 

На Одещині скандального суддю Глуханчука знову обрали головою окружного адміністративного суду

Відтоді справа п’яного судді кочувала з одного суду до іншого, аж поки Приморський райсуд не закрив її. Мовляв, патрульні неправильно склали протокол. При цьому сам Глуханчук на жодне із засідань не прийшов, і за це його відправили – ні, не у відставку, а на курси підвищення кваліфікації. Щоправда, таки відсторонили від здійснення правосуддя на півроку.

Це дисциплінарне провадження стало приводом для проведення кваліфікаційного оцінювання пана Олега. Саме під час оцінювання Вища кваліфікаційна комісія суддів має остаточно вирішити, чи відповідає Глуханчук посаді судді.

«Всі діючі судді мають пройти цю перевірку. А їх багато перевіряють на рахунок компетентності та доброчесності», – коментує голова Громадської ради доброчесності ВККС Роман Маселко, – «Якраз питання доброчесності – це справа громради доброчесності, яка аналізує суддю, збирає всю окремо інформацію, яка стосується його майнового стану чи майна, набутого в чи воно відповідає його доходам, чи воно задекларовано. Це великий шмат, а друге – це навпаки, його поведінка як судді відповідає правилам. Чи виносить правосудні рішення, чи відповідає його поведінка, чи стиль життя судді відповідає великому званню судді».

Журналісти “СтопКору” провели власне розслідування й з’ясували, що окрім пяного дебоширства відомий своїм розкішним стилем життя:  працює пан Глухачук в одній з найдорожчих будівель суду в Одесі, черговий ремонт якої обійшовся в понад 2 мільйони доларів. А кабінет очільника взагалі порівнюють з «міні-Межигір’ям».

На Одещині скандального суддю Глуханчука знову обрали головою окружного адміністративного суду

А попри середню як для чиновників його рівня зарплату – 25 тисяч на місяць, живе на широку ногу. Має дві престижні автівки – Audi q7 та Volkswagen Multivan. А ще – чималі земельні ділянки, дачі та будинки.

 

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: