На Личаківському кладовищі проводитимуть розкопки

КП ЛОР “Доля” проводитиме розкопки на Личаківському кладовищі у 2018 році.

Про це повідомляє Львівська газета“. 

Наступного року КП ЛОР “Доля” проводитиме розкопки на Личаківському кладовищі. За свідченнями львів’янки Галини Сагайдаківської, там 1951 року було таємне масове захоронення закатованих НКВС СРСР. Свідчення підтверджують і офіційні дані.

“За даними архівних документів 50-х років, там проводили поховання людей з моргів або лікарень. Ми проконсультувались з колегами з Литви, адже в них була подібна ситуація на кладовищі у Вільнюсі. Тому не виключаємо, що там можуть бути не лише особи зі шпиталів, а й жертви політичних репресій, – повідомив директор КП ЛОР “Доля” Святослав Шеремета.

За його словами, у 2017 році на території земельної ділянки кооперативно-садівничого товариства “Світоч” (6-й Топольний провулок) пошуковці ексгумували 300 людських останків. Зокрема, на цій території під час пошуково-ексгумаційних робіт було знайдено й останки 63 немовлят. На спецкладовищі віднайшли 50 поховальних ям з масовими та груповими могилами. За попередніми висновками, найімовірніше, в них захоронені люди з військових госпіталів та жертви пересильної тюрми часів Другої світової війни.

Разом з останками археологи знайшли артефакти побуту похованих. Серед них пробірки з ліків, гребінець, монети, датовані 1938-1941 роками, також хрестики, медальйони та посуд.

Пошуково-ексгумаційні роботи з виявлення останків жертв політичних репресій КП ЛОР “Доля” спільно з Меморіальним музеєм “Територія терору” продовжать 2018 року.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: