На Львівщині судитимуть чоловіка, який незаконно займався адвокатською діяльністю.

За вчинене чоловікові загрожує до двох років позбавлення волі.

Працівники Стрийського відділу поліції під час розслідування встановили, що 46-річний місцевий мешканець, видаючи себе за адвоката, протягом кількох останніх років укладав з громадянами угоди про надання їм правової допомоги в цивільних та адміністративних справах. У судах, де вони розглядалися, чоловік пред’являв свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю, видане у 2001 році, а власноруч підписана ним копія цього документу долучалася до справ.

Правоохоронці з’ясували, що зазначений юрист кваліфікаційний іспит та присягу адвоката України не складав, і свідоцтво на зайняття адвокатською діяльність у Раді адвокатів Львівської області не отримував. Тобто свідомо використовував у судах підроблений документ.

На початку 2018 року стриянин звернувся у поліцію із заявою про викрадення цього свідоцтва під чаc одного із судових засідань. Оскільки надана ним інформація виявилася недостовірною, кримінальне провадження було закрите через відсутність події злочину. А самому заявнику  доведеться нести відповідальність за неправомірне повідомлення про вчинення правопорушення та введення в оману орган, що здійснює досудове розслідування.

Дії  зловмисника поліцейські кваліфікували  за  ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.1 ст.383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) та ч.1 ст.384 (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк до двох років.

Досудове розслідування за цими фактами  завершено, обвинувальний акт скеровано до суду.

Джерело: Національна поліція Львівської області.

На Львівщині судитимуть чоловіка, який незаконно займався адвокатською діяльністю.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: