На Львівщині створять Центр аналізу ризиків економічної безпеки

Про це йдеться в Меморандумі, який Львівська ОВА підписала з силовими відомствами області, інформує ЛОВА.

Сьогодні, 3 квітня, Львівська обласна військова адміністрація, Львівська обласна прокуратура, Управління Служби безпеки України у Львівській області, Територіальне управління БЕБ у Львівській області, Головне управління ДПС Львівської області та Львівська митниця підписали Меморандум про співпрацю.

Документ передбачає впровадження заходів, які пов’язані з виявленням та усуненням шахрайств, пов’язаних зі сплатою податків, ПДВ, порушенням правил декларування товарів, які переміщують через митний кордон, розкраданням коштів міжнародних донорів тощо.  Для посилення роботи у цих напрямах на Львівщині створять Центр аналізу ризиків економічної безпеки. До робочої групи Центру увійдуть представники Львівської ОВА та всіх силових відомств області.

«Важливо, щоб подальша робота Центру аналізу ризиків економічної безпеки була системною. Проблематика лишається стандартною — прозорість у виплаті податків, ПДВ, митного контролю, акцизу тощо.  Перевага формату міжвідомчої робочої групи — оперативність. Робоча група зможе швидко ухвалювати управлінські рішення, в тому числі в межах кримінальних проваджень. Для нас це можливість показати, що ми рухаємось до Європи. Чекаю на якісне співробітництво і на перші активні дії», – зазначив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За словами керівника Територіального управління БЕБ у Львівській області Віталія Драгунова, основні завдання Центру – формування інформаційної бази, залучення фахівців та науковців до діяльності установи, в подальшому – створення групи міжнародних офіцерів.

«Вірю, що в нас вийде плідна співпраця. Головний пріоритет – боротьба з контрабандою, ухиленням від сплати митних платежів, податків, порушенням авторських прав тощо. Враховуючи це, формуємо вектор роботи – це оперативний обмін інформацією, створення загальних баз даних, в яких зможуть працювати члени міжвідомчої групи, залучення спеціалістів до роботи у складі групи. Ще один пріоритет – міжнародні партнери. Спільними зусиллями ми налагодимо цю комунікації, адже Львівська область – ключовий регіон транскордонного співробітництва», – підкреслив Віталій Драгунов. 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: