На Львівщині можуть закрити 28 шкіл через недостатню кількість учнів

Вісім шкіл на Львівщині закрили через недостатню кількість учнів, рішення щодо ще 20 шкіл мають ухвалити до кінця серпня.

Про це повідомили у департаменті освіти і науки Львівської ОВА.

«Школа закривається тільки тоді, коли є рішення місцевих органів влади. Станом на сьогодні ухвалили рішення щодо восьми закладів. Це п’ять філій і три початкові школи. Рішення щодо решти – в процесі. Як правило, сесії у громадах відбудуться після 20 серпня. Тому станом на 1 вересня ми вже будемо мати остаточну картину», – розповіла начальниця відділу дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної роботи департаменту освіти і науки Львівської ОВА Ірина Сислюк.

Основна причина, через яку школи закривають, це недостатня кількість учнів. Як зазначають у департаменті, є деякі школи, де батьки самі заявили, що вже не поведуть дитину саме в цю школу. Є випадки, коли в школах було до десяти учнів загалом.

«Зараз батьки зацікавлені в якісній освіті. Школа, яка має малу кількість учнів, не має перспектив для розвитку дитини. Наприклад, коли всі класи вчить одна або дві вчительки. Звичайно, що вкладати кошти у фінансування таких шкіл недоцільно. І є момент відносно соціалізації учнів – дитині, яка провчилася у класі з двома-трьома дітьми, а в п’ятий клас йде у школу у повноцінний клас, дуже важко адаптуватися, виникають проблеми з комунікацією», – пояснює Ірина Сислюк.

Як використовуватимуть приміщення закритих шкіл вирішуватимуть місцеві органи влади.

Департамент освіти і науки Львівської ОВА рекомендує громадам використовувати ці приміщення як позашкільні заклади – для гурткової роботи, клубу за інтересами – створювати можливості для розвитку дітей.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: