На Львівщині відреставрують дерев’яну церкву, яка була збудована ще у 1862 році

У селі Цеблів Сокальського району відреставрують дерев’яну церкву Св. Косми і Даміана, яка була збудована ще у 1862 році.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА 26 листопада підписав угоду на 8,45 млн грн з підприємством «Центр комплекс». Однак через день після цього підрядник та замовник домовились про зменшення суми закупівлі. Таким чином за всі виконані роботи підприємству заплатять 6,8 млн грн.

Єдиним конкурентом «Центр комплекс» на тендері було підприємство «Захід квартал», яке запропонувало провести реставрацію за 8,49 млн грн.

Згідно з тендерною документацією, підрядник має відреставрувати куполи церкви, вікна, стіни, замінити карнизи з оцинкованої сталі тощо.

На Львівщині відреставрують дерев’яну церкву, яка була збудована ще у 1862 році

Як повідомила ZAXID.NET начальниця відділу охорони історичних пам’яток департаменту архітектури та розвиту містобудування Львівської ОДА Ганна Харун, реставрацію церкви розпочали ще у 2018 році. Куполи церкви перебували у аварійному стані, тому, у першу чергу, проводили їх оновлення. Наразі ж провели тендер, аби продовжити реставрацію церкви, а завершити усі роботи мають до кінця 2020 року.

До слова, церква Св. Косми і Даміана у селі Цеблів Сокальського району збудована у 1862 році. Вона є пам’яткою архітектури національного значення. За інформацією УГКЦ, у церкві збереглися унікальні українські розписи.

Згідно з інформацією аналітичної платформи Youcontrol, засновником КП «Центр комплекс» є Львівська обласна асоціація інвалідів всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України». Кінцевими бенефіціарними власниками зазначено львів’ян Юрія Погоріляка та Леоніда Тарасенка. Основна діяльність підприємства – будівництво житлових та нежитлових будівель.

Як раніше повідомляв ZAXID.NET, у селі Морянці Яворівського району за майже 7 млн грн відреставрують 253-річну дерев’яну церкву Успіння Пресвятої Богородиці.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: