На Львівщині розслідують обставини побиття активіста

Активіста села Либохора Сколівського району Миколу Михайловича Москаля було побито жителем села Тухля Сколівського району Луцівом Русланом. Це трапилось після акції протесту, а саме перекриття дороги лісовозам жителями села Либохора, що проходила з 18 травня до 21 травня 2020 р. На захист та підтримку жителів села став староста села Либохора Василь Глудз. 

У п’ятницю, 22 травня, у прокуратурі було зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.125 КК України (умисне легке тілесне ушкодження). Про це повідомили у пресслужбі прокуратури у Львівській області.

Про це інформує Твоя Сколівщина, посилаючись на інформацію сільського старости Василя Глудза та місцевого активіста Володимира Явдика.

Володимир Явдик повідомив, що 21 травня о 23 годині житель-активіст села Либохора Микола Москаль разом з своїм братом гуляли в селі. В цей час їхав легковий автомобіль і зупинився біля них, вийшли чотири хлопці спортивної будови тіла. Був впізнаний водій даного автомобіля – це житель села Тухля Луців Руслан, який в грубій формі, а точніше нецензурно почав висловлюватись в сторону Миколи Москаля, підійшов ближче і почав погрожувати життю Миколи. Мовляв якщо ще раз Микола буде перекривати дорогу в с.Либохора, то він йому встроїть. Микола сказав, що буде дальше продовжувати мирні акції протесту незаконної вирубки і знищення дорожного покриття лісовими автомобілями.

В цей час Луців Руслан схопив Москаля Миколу, підняв вгору і кинув до кам’янистої землі. Микола від удару об землю сильно побився, лежав на землі і не міг підвестися від болю тіла. Луців Руслан побачивши, що Микола лежить на землі побитий і в крові, сказав, що це не кінець, а наступного разу візьме свою вогнепальну зброю і знищить Миколу. Опісля сказаного Луців Руслан разом з друзями швидко сіли у свій автомобіль і залишили місце побиття, залишивши побитого жителя Миколу Москаля на цьому місці. Брат Миколи почав надавати першу медичну допомогу, почав його піднімати. Микола, прийшовши в себе, відразу подзвонив на номер “102” і повідомив, що його було побито. Далі брат Миколи провів його до свого житлового будинку.

Далі п. Володимир повідомляє, що Сколівська поліція на місце події до побитого Миколи Москаля не приїхала. Вже зранку Микола Москаль поїхав в Сколе в лікарню знімати побої, а пізніше поїхав у Сколівський райвідділ поліції подавати заяву на Руслана Луціва. Проте слідчий Дребот Михайло повідомляє побитому Москалю Миколі про те, що це він побив Луціва Руслана.

“Я на даних поліцейських Сколівського району пишу скаргу у вищі органи влади,за бездіяльність і кришування бандитів Сколівщини,і кришування чорних лісорубів на Сколівщині” – повідоляє далі Володимир Явдик.

Також відеозвернення з приводу подій у селі Либохора записав сільський староста Василь Глудз:

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: