Німецька ідея, втілена у Львові: як працює перший банк їжі у місті

У Львові відкрили банк їжі «Тарілка». Безхатьки і малозабезпечені можуть завітати у реконструйоване приміщення на Кульпарківській, 158, і вибрати собі на обід чи вечерю те, що їм найбільше смакує. Це перший подібний заклад у місті Лева.

Про відкриття у Львові банку їжі «Тарілка» повідомили організатори.

“Попри карантин та інші обставини, сьогодні ми вперше стали містком між супермаркетами та потребуючими людьми”, – йдеться в дописі.

Банк їжі "Тарілка" відкрили у цьому приміщенні.

Банк їжі “Тарілка” відкрили у цьому приміщенні.

Продукти, у яких скоро закінчиться термін придатності, але які придатні до споживання, зібрали в мережі супермаркетів «Рукавичка» та завезли у спільноту “Емаус – Оселя”. Кажуть, з часом до благодійного проекту долучаться й інші супермаркети, ресторани та кав’ярні.

Банк їжі у Німеччині. У Львові буде такий же, а то й кращий.

Банк їжі у Німеччині. У Львові буде такий же, а то й кращий.

Таким чином волонтери сподіваються не тільки зменшити кількість їжі, яку викидають супермаркети і численні ресторани Львова, але й створити гідний чистий комфортний простір, де люди зможуть поїсти не під відкритим небом, а також об’єднати громадськість і підприємців навколо відповідального ставлення до навколишнього середовища та допомоги потребуючим.

Зазначимо, що банк їжі “Тарілка” заснував підприємець та волонтер Ростислав Косюра, який переїхав до України в серпні 2019 року. 

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: