Максим Яковлєв вважає, що Росія напрацьовує акуратніші форми впливу на Україну.

Щоби побачити вплив Росії під час передвиборчого процесу, слід звертати увагу на меседжі кандидатів, їхні ідеологічні компоненти, пропозиції щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, можливі заяви щодо Криму. 

Про це пише ZIK.

Таку думку в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Перші про головне. Коментарі» висловив директор школи політичної аналітики НаУКМА Максим Яковлєв.

Максим Яковлєв вважає, що Росія напрацьовує акуратніші форми впливу на Україну.

«Відстежувати вплив Росії на вибори в Україні складно, але не нереально. Це можна робити методом експериментування, залучаючи контрольні групи», – каже експерт.

Директор школи політичної аналітики НаУКМА порівнює політику в Україні із книгою, серіалом «Гра престолів».

«Політика середньовіччя побудована на відчуттях спокуси і примусу. Як ми знаємо, у «Грі престолів» Серсея Ланістер заявила, що ти або виграєш, або помираєш. Таких умов ми, на щастя, не маємо. Однак, також можемо відстежувати ідеологічні посили», – звертає увагу Максим Яковлєв.

На його погляд, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вдало маніпулює темою, яка вже давно плаває в інформаційному просторі.

«Зосередьмося на пані Тимошенко. Вона постійно використовує тему війни на Сході України, зацікавленість Росії у Донбасі. Ми розуміємо, що це дуже довготривала історія. Втім, у результаті переможе на виборах той, хто запропонує мир та реінтеграцію окупованих територій. Такий гачок вже закинутий в інформаційний простір», – пояснює експерт.

Максим Яковлєв переконаний, що Росія обов’язково застосує проти України потуги інтернет-тролів.

«Отже, з боку Росії буде ідеологічна, медійна підтримка. Але не забуваймо, що в агресора є найпотужніший у світі ресурс – фабрика тролів, просування брехні в Інтернеті. Я вважаю, що у віртуальній мережі РФ здобула дуже багато. Мабуть, така її діяльність ввійде у підручники з історії», – припускає директор школи політичної аналітики.

Аби побачити вплив, слід звернути увагу на зміст ідеологічних посилів, наголошує експерт.

«Ми помічаємо, що з часом Росія напрацьовує все акуратніші форми впливу на Україну. Бо ж брутально двічі вітати того, кого вона хоче бачити на чолі держави – вже не зможе», – додає Максим Яковлєв.

До слова, експерт Іван Ступак також вважає, що Росія впливатиме на вибори в Україні. На його думку, для агресора пріоритетно позбутися тих кандидатів, які йому категорично не подобаються.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS

Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: