Місто Почаїв у Тернопільській області закривають і оголошують карантинною зоною

У місті Почаїв Кременецького району Тернопільської області, де розташована належна УПЦ МП Почаївська лавра, з 21 квітня вводиться заборона на в’їзд і виїзд.

Про це перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації В’ячеслав Онишкевич написав у Facebook.«Зважаючи на різке зростання захворюваності на COVID-19 в м. Почаїв з 10:00 год. 21.04.2020 року вводиться заборона на в’їзд/виїзд з карантинної зони міста», — сказав Онишкевич.

У місто зможе заїжджати лише спецтранспорт і лише за відповідними перепустками.

За словами В’ячеслава Онишкевича, за попередню добу офіційно у Почаєві підтвердили 13 випадків зараження коронавірусом, загалом у Кременецькому районі підтверджено вже 42 випадки.

Нагадаємо, у Почаївській лаврі на COVID-19 захворіли п’ятеро хористів та троє священників.

Під час Великоднього богослужіння в Почаївській лаврі поліцейські зафіксували порушення умов карантину.

За фактом масового зібрання вірян у Святогірській лаврі поліція планує відкрила провадження за статтею «порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням«.

Серед богослужінь у 13 658 храмах в усіх регіонах поліція зафіксувала всього 19 порушень карантину.

У ніч з 18 на 19 квітня у церквах Православної церкви України й Української православної церкви Московського патріархату усі служби мали проходити онлайн без присутності вірян.

Напередодні директор департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко заявив, якщо в цьому році на Великдень до храмів піде хоча б десята частина вірян, є ризик спалаху коронавірусу в Україні.

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній розповів, як посвятити паски вдома та закликав вірян не брати безпосередньої участі в богослужіннях, не приходити масово на освячення пасок, а долучатися до богослужінь онлайн.

Міністерство охорони здоров’я привітало українців зі святом Великодня та закликало залишатися вдома. Привітання із закликом святкувати вдома опублікував також прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Напередодні до святкування вдома закликав і президент Володимир Зеленський.

Станом на ранок 19 квітня в Україні підтвердили 5449 випадків коронавірусної хвороби. Загалом в Україні від ускладнень, викликаних COVID-19, помер 141 пацієнт. Водночас 347 людей одужали.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: