Люди досі без опалення: критична ситуація на Львівщині

Місто Новий Розділ, у якому було зірвано початок опалювального сезону, досі лишається без тепла. Ситуація у місті критична.

Про це у Facebook повідомляє НАК «Нафтоаз України», пише – Укрінформ.

«Ситуація на підприємстві і в місті критична. Люди досі без опалення, через надмірне навантаження на мережі електрики позбавлені цілі райони. Під загрозою постачання води в один з районів міста», – йдеться у дописі.

У Нафтогазі додали, що минулої зими через недбалість попереднього управителя на Новороздільській ТЕЦ сталася серйозна аварія, а цього року регламентні роботи не фінансувалися і не проводилися належним чином.

У повідомленні підкреслюється, що перша задача – забезпечити наявність спеціалістів для підготовки обладнання та мереж до запуску. Тож працівників Новороздільської ТЕЦ, а також працівників, які звільнились через невиплату заробітної плати запрошують на зустріч 18 листопада в приміщенні ТЕЦ. У Нафтогазі підкреслюють, що всі, хто був вимушений звільнитися через зарплатні борги, отримають право повернутися.

«Поліція охорони, найнята нами, отримала інструкцію забезпечити доступ на цю зустріч працівників (і чинних, і тих, хто нещодавно звільнився через невиплату зарплати)», – додали у НАК.

На зустрічі від Нафтогазу будуть радник першого заступника голови правління Нафтогазу Едуард Кругляк та керівник з технічного та технологічного забезпечення запуску ТЕЦ Володимир Пісний.

Як повідомляв Укрінформ, ситуацію із зривом опалювального сезону у Новояворівську та Новому Роздолі вивчав 13 листопада під час робочої поїздки на Львівщину Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Львів обіцяв допомогти Новому Роздолу із запуском ТЕЦ та ліквідацією поривів на теплових мережах.

Майно Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ рішенням уряду було передано ТОВ «Нафтогаз Тепло», що входить до групи Нафтогаз.

13 листопада Гончарук заявив, що у Новояворівську люди будуть з теплом в домівках за декілька днів. А ситуація в Новому Роздолі складніша, бо там тепломережа не готова до старту.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: