Львівська мерія підтвердила обмеження продажу алкоголю після 22:00.

Львівська мерія підтвердила обмеження продажу алкоголю після 22:00.Львівська міська рада не підтримала звернення Антимонопольного комітету про скасування обмеження продажу алкоголю після 22.00.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 6 квітня, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради не прийняли рішення “Про скасування рішень виконавчого комітету від 24.09.2010 № 1272 та від 01.10.2010 № 1319”. Це рішення стосується скасування рішень Львівської міської ради, які встановлюють обмеження продажу алкоголю після 22.00.

“Антимонопольний комітет не моніторить ситуацію, коли Верховна Рада дозволила органам місцевого самоврядування відповідні рішення приймати? Ми висловимо свою думку, але я би хотів, щоб ми скерували відповідного листа в Антимонопольний комітет, оскільки це державний орган, щоб ми дали їм чітке розуміння проблематики. В Україні в 10 разів є більше алкогольних магазинів, ніж в країнах і містах Європейського Союзу. У Львові цей відсоток є значно менший, ніж в інших містах України, але ситуація критична. В Україні на одного мешканця є орієнтовне споживання 16 літрів спирту, а нормальна норма життя нації – це 8 літрів. Враховуючи всі ці фактори, Антимонопольний комітет говорить, що не треба обмежувати продаж алкоголю в нічний час. Поза дискусією. Підготуйте звернення від виконавчого комітету до Антимонопольного комітету і ще раз цю інформацію треба подати у всі державні органи влади, щоб люди розуміли свою персональну відповідальність”, – сказав міський голова Львова Андрій Садовий під час обговорення рішення.

“Як показує практика й інформація з поліції, це наше рішення про обмеження продажу алкоголю сприяє зменшенню дрібних побутових злочинів, тому не потрібно його скасовувати”, – додала директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: