Львів у трійці, де державні борги найбільші.

Департамент фінансової політики ЛМР провів моніторинг ситуації щодо заборгованості із відшкодування державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг серед міст України. Заборгованість перед містом Львів є однією з найбільших серед великих міст в Україні. 

Проведено аналіз заборгованості із відшкодування державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг серед таких міст України – Львів, Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Миколаїв, Вінниця, Тернопіль, Луцьк. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Найбільша заборгованість із відшкодування державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг є у м. Київ – 1 470,1 млн. грн, м Харків – 677,2 млн. грн та м. Львів – 488,1 млн. грн.

Станом на сьогодні у Львові непогашеною залишається заборгованість із відшкодуванням державою наданих пільг і субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у сумі 514 млн. грн. Зокрема це за надані послуги з газопостачання – 260,8 млн. грн.; теплопостачання – 181,2 млн. грн.; водопостачання – 18,2 млн. грн.; електроенергію – 23,2 млн. грн.; квартирну плату – 30,3 млн. грн. В тому чисті заборгованість перед ЛКП становить 22, 4 млн. грн.

Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, недоотримання вказаних коштів є головною причиною виникнення значної заборгованості комунальних підприємств м. Львова. Відповідно це є причиною для нарахування штрафних санкцій за несвоєчасні розрахунки і може спричинити отримання збитків комунальними підприємствами на суму понад 50 млн. грн в рік.

Львів у трійці, де державні борги найбільші.

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: