Львів- одне з улюблених міст псевдомінувальників

У трійці “лідерів” такі українські міста як Харків, Київ та Львів.

З початку цього року в поліцію надійшло понад 1,5 тис. помилкових повідомлень про замінування, що майже вдвічі більше, ніж у 2017р. Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброскін.

За його словами, такі злочини найбільш характерні для великих міст України. Більше всього помилкових повідомлень  за останній місяць про замінування будівель отримав Харків – майже тисячу.

Львів- одне  з улюблених міст псевдомінувальників

Найчастіше “заміновують” магазини і торгово-розважальні центри. У цьому  році нарахували 600 таких фактів. Крім того, 550 разів “мінувалися” підприємства, установи і організації, і близько 90 разів – приміщення органів влади.

Більшість  повідомлень надходить на електронні адреси: 985 випадків з 1500. При цьому, значна кількість ip-адрес відправників зареєстрована на території Російської Федерації.

Львів- одне  з улюблених міст псевдомінувальників

На такі помилкові повідомлення, за інформацією поліцейських, витрачаються значні ресурси: працівники поліції, медики, інші служби. Крім того, доводиться здійснювати евакуацію персоналу і відвідувачів.

“Припиняється робота самих об’єктів, на які були спрямовані такі дії. І все ж такі повідомлення направлені виключно на нагнітання напруженості в суспільстві і дестабілізації ситуації в країні”, – додав Аброськін.

Раніше у Львові, в “чорну п’ятницю”, анонім повідомив про замінування двох найбільших торгових центрів: “Форум” на вул. Під Дубом, 7-Б. Другий торговий центр – Victoria Gardens на вул.Кульпарківська, 226-А.

 

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: