Львів на вихідних. Події, які варто відвідати

Ми підготували для вас топ подій, що відбудуться цими вихідними.

3-5 серпня — фестиваль середньовічної культури «Ту Стань»

Львів на вихідних. Події, які варто відвідати

Прихильників середньовічної культури скликає фестиваль «Ту Стань». Від п’ятниці до неділі в с. Урич на Сколівщині завирує життя біля скель, де колись височіла фортеця. Фестивальники зможуть потанцювати на майстер-класах, побачити лицарські турніри і самі позмагатися на школі лицарства. Для дітей віддадуть усю фортецю. А як смеркне, у суботу влаштують грандіозне театралізоване дійство ‒ масовий штурм фортеці. Також цьогоріч гостям вперше запропонують віртуальний політ над скелями і замком.

«Занурення не лише у реалістичному зображенні, а й у відчуттях, в положенні оператора, коли літаєш. Але «Ту Стань» ‒ це в першу чергу фортеця, військо, танці, музика», ‒ зазначив засновник і директор фестивалю Василь Рожко.

Нагадаємо,  що Lemberg.News.Info є інформаційним партнером заходу.

03 серпня 2018 – 05 серпня 2018

Державний історико-культурний заповідник «Тустань» (с. Урич, Сколівський р-н)

Василь та Світлана Яричі відкрили спільну виставку

Автор львівського пам’ятника королю Данилу, один з найвидатніших скульпторів України Василь Ярич та його дружина художниця Світлана Ярич відкрили спільну виставку. У галереї «Зелена канапа» презентують найсвіжіші роботи. Пан Василь, як завжди, досконалий у формі та ідейному наповненні скульптури, тим часом пані Світлана ‒ майстриня у гармонії кольору в абстрактному живописі. В одній майстерні подружжя тут працює уже 22 роки.

Львів на вихідних. Події, які варто відвідати
Василь Ярич -український скульптор. Член НСХУ. Заслужений діяч мистецтв України.

«Тут в мене виставлено і дерево, камінь, бронза, невеличка теракота, всі є техніки, в яких я працюю», ‒ каже Василь Ярич. Його дружина додає: «Нам добре, бо він скульптор, а я займаюся живописом і ми якось доповнюємо в цій експозиції один одного».

31 липня 2018 – 26 серпня 2018

Локація: Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7)

Дім Франка запрошує на грушки і етно-концерт

Львівський музей Івана Яковича скликає на незвичну атракцію. У п’ятницю о 16 годині усі охочі можуть прийти у музей, там разом зриватимуть грушки із 116-річного дерева і ласуватимуть ними та випеченими смаколиками. А ще зможуть послухати екскурсію садом Франка. У програмі також концерт етно-гуртів «Ягоди» і «Жива», які виконують автентичні українські пісні.

Львів на вихідних. Події, які варто відвідати

«Франко насадив навколо свого будинку гарний сад, на жаль, з того саду збереглася лише грушка. І саме цього року грушка зародила дуже рясно, отож ми вирішили, не тільки ми будемо ласувати цими грушками, але й поділитися з нашими друзями», ‒ запросила наукова працівниця музею І. Франка Марта Волошанська.

Локація: Дім Франка ( вул. І.Франка 150-152)

Джерела:

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS

Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: