«Львівоблгаз» штрафує споживачів на тисячі гривень за надуманими причинами

Як монополіст придумав збагатитися за рахунок споживачів.

Останнім часом різко збільшилася кількість штрафів, які накладають на споживачів співробітники газових служб, що перебувають під контролем Дмитра Фірташа. Газовики ходять по дворах в пошуках нових жертв і вимагають у людей гроші без реальних причин. Особливо активізувався газовий рекет від компанії «Львівгаз».

У селі Бабичі Львівської області газовики вирішили зробити добру справу. Вони під час відсутності господаря будинку вирішили поміняти газовий лічильник, переконавши сина відкрити старий будинок його батька. Чи не чекаючи каверзи, син вирішив допомогти, хто ж відмовиться від нового лічильника, особливо якщо врахувати, що старому невідомо скільки років …

Працівники газової служби швидко зробили свою роботу – склали акт про припинення газопостачання. Чи не прочитавши акт, син господаря будинку просто розписався в ньому. І тільки через деякий час господар будинку дізнався, що саме написали газовики в тому акті. А написали вони, що виявили порушення цілісності лічильника – потертості в його нижній частині і порушення заводської пломби. І згідно з висновком газовиків, господар цього старого будинку, в якому ніхто не живе, зіпсував лічильник і крав газ. І за це його оштрафували на 16,5 тисяч гривень.

Споживач виявився в складній ситуації – нічого не порушував, однак якщо штраф не оплатити газ взагалі відріжуть, та й сума не маленька. Хотів звернутися до суду, але і там треба платити чималі кошти.

У той же час працівникам Радехівського райгазу сподобалося робити «добрі справи». І вони навідалися до ще однієї місцевої мешканки, щоб і їй поміняти старий лічильник на новий.

Вони прийшли, зняли лічильник, запакували його і поїхали, чи не прокоментувавши свої дії. А через деякий час цей прилад виявився несправним. Газовики приїхали на виклик, зняли вже новий лічильник і «виявили» заводське пошкодження. Працівник заспокоїв пенсіонерку, щоб та не переживала, подібні ушкодження є у багатьох, мовляв, все буде в порядку. Однак, споживачка незабаром отримала рахунок за заміну лічильника в розмірі 1000 гривень за те, що газовики оглянули лічильник … Пенсіонерка заплатила. А потім прийшов ще один рахунок – за результат цієї роботи: за пошкодження лічильника, яке знайшли газовики на 9700 грн.

Львівський адвокат, який займається боротьбою з монополістом, вже практично напам’ять знає алгоритм, за яким працівники облгазу знаходять людей, яким потім надають «добрі справи». Вони приходять в основному до літніх, малограмотним в юридичному сенсі людям, приходять до них додому і з надуманих причин намагаються зняти лічильник. А ось виходить чи ні залежить від ступеня довірливості споживачів. Далі – справа техніки. Трохи пізніше споживачам повідомляють, що лічильник піддався експертизі, природно без присутності споживача, і було виявлено технічне втручання або шлюб приладу. І споживач зобов’язаний заплатити певну суму штрафу, яка, як правило, дорівнює або перевищує 10 тисяч гривень.

Єдиний спосіб захистити свої права – подати на облгаз до суду. Однак, якщо звертатися до допомоги професійного адвоката, то за його роботу необхідно заплатити 5-10 тисяч гривень, що не по кишені звичайному пенсіонеру. І все – пастка закрилася. Вибір невеликий – заплатити монополісту, щоб не залишитися без газу, або судитися не відомо скільки, правда, в процесі судових розглядів теж можна залишитися без блакитного палива на невизначений термін.

При цьому ПАТ «Львівоблгаз» не соромляться своїх апетитів. Вони щедрою рукою призначали штрафи в 20, 50 і 80 тисяч гривень … Однією з потерпілих призначили штраф у 20 тисяч гривень тільки за те, що пломба на лічильнику вільно бовталася …

За найскромнішими підрахунками таких придуманих на рівному місці штрафів у «Львівоблгаз» налічується десятки тисяч, що в перерахунку на гроші становить мільйони гривень. Це непоганий спосіб додатково нагріти руки на неписьменності і довірливості споживачів. Адже, по суті, це шахрайські дії з боку монополіста, за які він поки не поніс відповідальності.

І це лише верхівка айсберга, так як більшість таких штрафів все ж оплачуються. Люди змушені або оплатити штраф або договорити за половинну хабар готівкою зменшити суму наполовину або на третину, кому як пощастить.

в цій ситуації юристи рекомендують діяти в такий спосіб. Подати в облгаз запит про надання інформації про те, коли проводилася остання перевірка лічильника. Лічильники повинні проходити перевірку раз в 5 років або раз в 8 років в залежності від моделі приладу. Однак, як правило цього не роблять. Після цього необхідно написати скаргу в облгаз на дії співробітників, які неправомірно і шахрайським способом наклали так званий штраф. І якщо облгаз надсилає відписку, то необхідно звертатися до органу-регулятор – НКРЕКП, який регулює відносини споживача і постачальника послуг.

На жаль, подібні схеми не винахід Львівських газовиків. Аналогічна ситуація спостерігається по всій країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: