ЛОДА нагадує про заборону використання комуністичної символіки

В Україні 8 та 9 травня відзначатимуть День пам’яті та примирення, а також 75-ту річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Про це інформує пресслужба ЛОДА. Пише Варта1

“З метою запобігання можливим протиправним та іншим деструктивним діям, нагадуємо мешканцям Львівщини про заборону використання символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, а також про неприпустимість порушення норм закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», зокрема ст. 3 «Заборона пропаганди комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та їхньої символіки» та ст. 4 «Заборона використання та пропаганди символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів».” – йдеться у повідмоленні.

Відповідальність за порушення вказаних норм законодавства України передбачена ст. 436-1 Кримінального кодексу України.

Окрім цього, згідно ст. 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за публічне використання, демонстрацію або носіння георгіївської (гвардійської) стрічки чи її зображення, передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської (гвардійської) стрічки або предметів, що містять її зображення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ – (ПІДПИСАТИСЬ)

Підписуйтеся на наш: Telegram – “LEMBERG NEWS”  Twitter – LEMBERG NEWS
Поділитись цим у соцмережах!
%d блогерам подобається це: